Χορταίνει μόνο με το γάλα μου;

Απαντά η Lauri-Ann Robertson
Μοριακός Βιολόγος BSCM
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Ειδικός Ολιστικής Οικογενειακής Υγείας CHHC
www.familywellness.gr 

Έχω ένα κοριτσάκι εξήντα ημερών.

Στις σαράντα πέντε ημέρες παρόλο που θηλάζω αποκλειστικά μου ήρθε περίοδος και μειώθηκε η ποσότητα του γάλατος αλλά με συχνούς θηλασμούς κατάφερα να το επαναφέρω.

Στις πενήντα πέντε ημέρες το μωρό νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο με οξεία βρογχιολίτιδα και λόγω της αρρώστιας δεν έτρωγε καλή ποσότητα.

Τώρα που έχει συνέλθει αρκετά τρώει περισσότερο (πριν αρρωστήσει άδειαζε το ένα στήθος και μερικές φορές έτρωγε λίγο και από το άλλο, όταν αρρώστησε δεν κατάφερνε να αδειάσει το ένα στήθος και τώρα που είναι καλά αδειάζει και τα δύο στήθη και δεν ξέρω αν έχει χορτάσει γιατί συνεχίζει να ρουφάει παρόλο που το στήθος δεν έχει γάλα σε σημείο που άρχισε το στήθος να με πονάει).

Τώρα είναι φορές που τρώει ανα τρίωρο και άλλες ανα μία ώρα. Πρέπει να δώσω συμπλήρωμα ή επαρκεί το γάλα μου;

Να συμπληρώσω ότι προσπάθησα να δώσω μπουκάλι και δεν το πιάνει καθόλου όσο κι αν πεινάει.

Αγγελική Κ., Κοζάνη

05/12/2011

Αγγελική,

Θα ήθελα πραγματικά πολύ να σε βοηθήσω, αλλά αυτή η περίπτωση είναι πολύ πολύπλοκη για να δοθούν συμβουλές μέσω διαδικτύου.

Θα πρέπει να σε δει από κοντά ένας εξειδικευμένος σύμβουλος γαλουχίας (IBCLC) για να διαπιστώσει πώς το παιδί θηλάζει και εάν υπάρχει κάτι επιπλέον που χρειάζεται να γίνει προκειμένου η κόρη σου είναι σε θέση να βελτιώσει την διατροφή της μέσω του θηλασμού.

Εδώ να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν εξειδικευμένοι σύμβουλοι θηλασμού στην Θεσσαλονίκη και στην Λάρισα, εάν βέβαια είναι εφικτό για σένα.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *