Ξύπνημα νηπίου κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ξύπνημα νηπίου κατά τη διάρκεια της νύχτας

Απαντά η συντακτική ομάδα
του
mitrikosthilasmos.com

Η κόρη μου είναι 2 χρονών και ενώ κοιμόταν όλη τη νύχτα στο κρεβάτι της, τις τελευταίες 3 εβδομάδες ξυπνάει κάθε βράδυ και θέλει είτε να της χτυπάμε απαλά τον ποπό για να ξανακοιμηθεί (πράγμα που κάποιες φορές μπορεί να κρατήσει και 2-3 ώρες) ή η άλλη λύση είναι να την πάρουμε στο κρεβάτι μας και να κοιμηθεί με μένα και τον άντρα μου.

Δοκιμάσαμε να μην ανταποκριθούμε κατευθείαν, αλλά μπορεί να φωνάζει “μπαμπά! μαμά! έλα! έλα!” μέχρι και 45 λεπτά συνεχόμενα μέχρι να πάμε κοντά της.

Οι συνήθειες ύπνου που έχουμε είναι οι εξής: την κάνουμε μπάνιο και μετά την παίρνει ο ύπνος στο στήθος, καθώς τη θηλάζω ακόμα. Μήπως κάνουμε κάτι λάθος;

Μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει τρόπος να κόψουμε τη συνήθεια να ξυπνάει χωρίς να ζοριστεί το παιδί;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
Ισμήνη Ζ., Πολύκαστρο

27/11/2011

Φίλη Ισμήνη,
τί ωραία που προσφέρεις ακόμη στο κοριτσάκι σου τη θαλπωρή του στήθους σου!

Η κόρη σας μπορεί να έχει μεγαλώσει αρκετά για να κάνει πολλά πράγματα μόνη της, δεν παύει όμως ακόμη να είναι αρκετά μικρούλα και να σας έχει ανάγκη για πολλούς και διάφορους λόγους!

Έτσι λοιπόν, στο ερώτημά σου: “Μήπως κάνουμε κάτι λάθος;” η απάντηση είναι: όχι! Τώρα το γιατί ξαφνικά ξυπνάει και πώς να κόψετε αυτή τη νέα της συνήθεια είναι κάτι που θέλει διερεύνηση χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι και πρόβλημα!

Πολλά μπορεί να ευθύνονται για αυτή την αλλαγή στη συμπεριφορά της και εφόσον δεν αναφέρεις πως ξυπνάει πχ για να θηλάσει αλλά απλά θέλει να σας νιώσει κοντά της για να καταφέρει να ξανακοιμηθεί, φαίνεται πως για κάποιο λόγο (πχ όνειρα…) αυτό ακριβώς έχει ανάγκη, την επαφή μαζί σας, πράγμα φυσιολογικό και εσείς θα πρέπει να ανταποκρίνεστε απλόχερα!

Το θέμα του ύπνου είναι από τα βασικά που απασχολούν τους νέους γονείς και έχει απαντηθεί από πολλές πλευρές! Δες παρακάτω μερικές προσεγγίσεις και απαντήσεις και ίσως έτσι βρεις απάντηση στο πώς να αντιμετωπίσει η δική σου οικογένεια τη νέα κατάσταση!

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *