Πώς μπορώ να τη μάθω να κοιμάται μόνη της;

Πώς μπορώ να τη μάθω να κοιμάται μόνη της;

Απαντά η συντακτική ομάδα
του
mitrikosthilasmos.com

Θηλάζω το 11 μηνών μωράκι μου το οποίο κοιμάται στο στήθος. Πώς μπορώ να την μάθω να κοιμάται μόνη της;

Το μεσημέρι κοιμόταν μόνη της παίζοντας με το κουκλάκι της στην κούνια αλλά τις τελευταίες μέρες θέλει να κοιμάται στο στήθος μου.

Το βράδυ καταλαβαίνω ότι είναι ο τελευταίος θηλασμός που πρέπει να κοπεί αλλά το μεσημέρι πως μπορώ να την κάνω να κοιμάται μόνη της και σταδιακά και το βράδυ;

Προσπαθώ να της δίνω και ξένο γάλα αλλά τις περισσότερες φορές αρνείται.

Δεν μπορώ να την αφήνω να κλαίει ζητώντας το στήθος μου γιατί με στεναχωρεί, αν και όλοι μου λένε ότι δεν γίνεται διαφορετικά.

Τί μπορώ να κάνω ώστε να γίνει πιο ανώδυνο και για τις δυο μας;
Στέλλα Ι., Πάρος

26/11/2011

Φίλη Στέλλα,

Είναι εντυπωσιακό που θηλάζεις ήδη 11 μήνες! Μπράβο!

Σχετικά με το ερώτημά σου, θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τί είναι αυτό που σε απασχολεί στην πραγματικότητα! Θέλεις να αποθηλάσεις ή απλά να μάθεις τη  μικρούλα σου να κοιμάται μόνη της ανεξάρτητα από το αν θηλάζει ή όχι;

Δεν υπάρχει λόγος να την αφήνεις να κλαίει επειδή το λέει ο κόσμος και το μωρό να εισπράττει την άρνησή σου… θέλει τη μαμά της και είναι φυσιολογικό!

Δες τί μπορεί να άλλαξε τις τελευταίες μέρες κι έπαψε η κόρη σου να κοιμάται μόνο της.

Όπως ξέρεις ο θηλασμός δεν καλύπτει μόνο την πείνα της, οπότε μπορείς χωρίς να αρνηθείς την ανάγκη της για επαφή, να τη βάζεις στην κούνια της λίγο πριν την πάρει ο ύπνος ώστε να μην περιμένει να αποκοιμηθεί στο στήθος, να τη χαϊδεύεις απαλά στην πλατούλα, να σε νιώθει κοντά της!

Το θέμα απασχολεί συχνά πολλές μητέρες. Οι παρακάτω απαντήσεις μπορεί να σε βοηθήσουν στο να αντιμετωπίσεις την κατάσταση.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *