10 εκπληκτικές ατάκες για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού

10 εκπληκτικές ατάκες για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού

Ατάκες… τροφή για σκέψη!

Γράφει η:

Σοφία Αλεβιζάκη Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
1. “Το νεογέννητο έχει μόνο τρεις απαιτήσεις για ζεστασιά– από την αγκαλιά της μαμάς του, τροφή– από το στήθος της και αίσθημα ασφάλειας-από τη παρουσία της. Και τα τρία ικανοποιούνται από το μητρικό θηλασμό”. (Grantly Dick-Read).

2. “O κόσμος πρέπει να καταλάβει πώς όταν αποφασίζει μεταξύ θηλασμού και ξένου γάλακτος δεν διαλέγει ανάμεσα σε Pepsi και Coca cola αλλά ανάμεσα σε μια ζωντανή, καθαρή ουσία και μια νεκρή ουσία φτιαγμένη από το πιο φτηνό έλαιο που υπάρχει”. (Chele Marmet)

3. “Τι μήνυμα περνάμε όταν μια ηθοποιός μπορεί να γδύνεται άνετα στην οθόνη ενώ μια μητέρα που θηλάζει υποχρεώνεται να κρύβεται;” (Anna Quindlen)

4. “Bλέπω το σώμα μου περισσότερο σαν όργανο παρά σα στολίδι”(Alanis Morissete)

5.”Υπάρχουν τρεις λόγοι για το θηλασμό: Η θερμοκρασία είναι πάντα η σωστή, η συσκευασία ελκυστική και… η γάτα δε μπορεί να το φτάσει” (Irena Chalmers).

6. ” Μητρικό γάλα: το δώρο που εξακολουθεί να δίνεται” (άγνωστος).

7. “Αν και ο θηλασμός μπορεί να μη φαίνεται η σωστή επιλογή για κάθε μητέρα εντούτοις είναι πάντα η σωστή επιλογή για κάθε μωρό! (Amy Spangler).

8. ” Όλα όσα είχα ακούσει ήταν για το πόσο κουραστικός θα ήταν ο θηλασμός-κανείς δε μου μίλησε για το πόσο συναισθηματικός θα ήταν!”(Jennifer Garner).

9. “Μπουκάλι; Όχι ευχαριστώ, πίνω στης μαμάς μου”

10. “Ο κόσμος μου λέει: “τί γενναιόδωρο που θηλάζεις ακόμη…” Γενναιόδωρο… όχι. Ο θηλασμός μου φτιάχνει το στήθος, μου λεπταίνει τους μηρούς, είναι σα φυσική λιποαναρρόφηση. Αν γινόταν θα θήλαζα για πάντα!” (Elena Bonam-Carter).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *