Ακροπατώντας | Mια ομαδική έκθεση με θέμα το ανθρώπινο ίχνος. Χορηγός Επικοινωνίας mitrikosthilasmos.com

Ακροπατώντας | Mια ομαδική έκθεση με θέμα το ανθρώπινο ίχνος. Χορηγός Επικοινωνίας mitrikosthilasmos.com

Πληροφορίες
Blog: akropatontas.wordpress.com
Email: akropatontas@gmail.com
Facebook & EventΤwitter

Aθήνα,
23 Οκτωβρίου – 23 Νοεμβρίου 2011
Ε.Π.Α.Σ.Κ.Τ.

Θόλου & Πανός 19α, ΠλάκαΜία ομάδα καλλιτεχνών δημιουργεί  μια ομαδική έκθεση με θέμα το ανθρώπινο ίχνος, την αποτύπωση του, την διαδρομή στην ζωή, με εφαλτήριο το πρωτότυπο αποτύπωμα του νεογέννητου παιδιού ακριβώς την στιγμή της γέννησής του.

Από τις 23 Οκτωβρίου και για τρία Σαββατοκύριακα, στο επιβλητικό κτίριο των αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών (Ε.Π.Α.Σ.Κ.Τ) στην Πλάκα, θα λειτουργήσουν δωρεάν εργαστήρια για παιδιά και τους γονείς τους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις τέχνες και να δημιουργήσουν το δικό τους -μεγαλύτερο πια- ίχνος στον χώρο.

Το καλλιτεχνικό ταξίδι, με θέμα το ανθρώπινο ίχνος και την αποτύπωσή του είναι μια ομαδική καλλιτεχνική παρουσίαση ερωτημάτων που προκύπτουν σχετικά με το ζήτημα της ατομικής επίδρασης στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον.

Η οργανωτική ομάδα της έκθεσης εργάζεται από το 2010 με σκοπό την παρουσίαση αυτού του συλλογικού αλλά και ταυτόχρονα  προσωπικού προβληματισμού.

Η συλλογή αποτυπωμάτων από νεογνά που γεννήθηκαν το παραπάνω διάστημα με την βοήθεια της μαίας Ιωάννας Βασιλάκη, αλλά και οι προσωπικές της εμπειρίες από τις πρώτες στιγμές ή και μήνες της ζωής τους, αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης των καλλιτεχνών που θα παρουσιάσουν τα έργα τους κατά την διάρκεια της έκθεσης με τίτλο «Ακροπατώντας».

Παναγιώτα, Στάικου, Εικαστικός

Στόχος της έκθεσης είναι η έναρξη ενός καλλιτεχνικού διαλόγου με θέμα την πορεία του ανθρώπου μέσω των αποτυπωμάτων που αυτός αφήνει στην ζωή του. Η συγκεκριμένη παρουσίαση, ευελπιστεί να αποτελέσει την αφορμή μιας περαιτέρω συζήτησης μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού.


Γι’ αυτό τον λόγο, κατά την διάρκεια των εκθεσιακών ημερών στον χώρο της Ε.Π.Α.Σ.Κ.Τ., θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους καλώντας τους να δημιουργήσουν το δικό τους καλλιτεχνικό αποτύπωμα στον χώρο.  Κάθε νέος «δημιουργός» θα προσθέσει την δική του πινελιά στον καμβά της έκθεσης διευρύνοντας τον αρχικό της ορίζοντα.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες εκπροσωπούν διαφορετικούς τομείς δημιουργίας. Η ζωγραφική, η γλυπτική, η φωτογραφία, η σκηνογραφία, το video art συνθέτουν ένα παζλ εικόνων και έχουν ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση της δράσης με γενικό τίτλο «Ακροπατώντας».

Βαγγέλης Τσιάμης, Φωτογράφος

Η έκθεση
Η έναρξη της έκθεσης θα γίνει στις Κυριακή 23 Οκτωβρίου και ώρα 17:00μμ ενώ τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ώρα 17:00μμ με την προσθήκη των έργων που θα έχουν δημιουργήσει οι ως τότε επισκέπτες της. Η λήξη στις 23 Νοεμβρίου.

Και για τις τρεις αυτές σημαντικές μέρες της διοργάνωσης υπάρχει εξαιρετικό πρόγραμμα για όλους τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΜΜΑ (Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών και Μαιευτών Αθήνας).
Χορηγός Επικοινωνίας το mitrikosthilasmos.com

Τα εργαστήρια
Το Ακροπατώντας είναι ενα βιωματικό εργαστήριο που σκοπό έχει να μας φέρει πιο κοντά στα βασικά στοιχεία της ζωής και του πολιτισμού μας, τα ίχνη μας.

Αφήνοντας το αποτύπωμά του ο άνθρωπος αφήνει το σημείο του στο χώρο και το χρόνο. Αυτός είναι ένας τρόπος να σηματοδοτεί τον χώρο, να εξερευνά το χρόνο και να κατοικεί.

Υπάρχουν αποτύπωματα που είναι τυχαία και δείχνουν την καθημερινή παραμονή του, μια δραστηριότητα μέσα στη φύση ή και τη σχέση του με τους άλλους ανθρώπους. Πιο συχνά τα ίχνη του είναι δημιουργήματα που εσκεμένα έκανε. Αυτά είναι σημάδια του πολιτισμού και της κουλτούρας του. Τα συναντάμε στα μουσεία και στις εκθέσεις και μας δείχνουν πως ο άνθρωπος σκέφτεται και δημιουργεί τις σταθερές αξίες του πολιτισμού του.

Αυτό το παιδαγωγικό σεμινάριο σκοπό έχει να αφυπνίσει την κρυμένη ανάγκη του ανθρώπου να αφήνει τα ίχνη του και να την κάνει μια συνειδητή και γόνιμη διαδικασία. Μέσα απο συγκεκριμένες εικαστικές δράσεις καλούμαστε να ανακαλύψουμε την πλούσια δημιουργική μας φύση και να την
κάνουμε παιχνίδι και χαρά.

Ο στόχος των εργαστηρίων είναι να εξερευνηθεί το βιωματικό αποτύπωμα τόσο το θεμιτό όσο και το αθέλητο.  Τα εργαστήρια θα εξερευνήσουν την έννοια του αποτυπώματος, την σχέση του με το πολιτισμό στο πέρασμα των χρόνων, την διαφορά αλλά και την σχέση τυχαίου και συνειδητού αποτυπώματος, καθώς επίσης το ΕΓΩ/ΕΜΕΙΣ και το αποτύπωμα μας.

Ωράριο λειτουργίας εργαστηρίων:

 • Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρες 10:30-11:30, 11:30-12:30, 12:30-13:30
  (συνολικά τρία εργαστήρια)
 • Κυριακή 30 Οκτωβρίου και ώρες 10:30-11:30, 11:30-12:30, 12:30-13:30
  (συνολικά τρία εργαστήρια)
 • Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρες 10:30-11:30, 11:30-12:30, 12:30-13:30
  (συνολικά τρία εργαστήρια)
 • Κυριακή 6 Νοεμβρίου και ώρες 10:30-11:30, 11:30-12:30, 12:30-13:30
  (συνολικά τρία εργαστήρια)

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι post it, μαρκαδοράκια, καρμπόν, μελάνια χαρακτικής, χαρτόνι, πηλός, μολύβια, ριζόχαρτο, ξυλομπογιές, υλικά από την φύση.

Τα εργαστήρια είναι ΔΩΡΕΑΝ! Αρκεί μόνο να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα συμμετοχής!

Οι Συντελεστές

 • Ιωάννα Βασιλάκη, Μαία
 • Ανδριανή Βεντούρη,  Ζωγράφος
 • Νίκος Δεντάκης, Σκηνογράφος
 • Άννα Καρατζά, Εικαστικός
 • Μαρία Κώτη,  Ζωγράφος
 • Αλίκη Μουτούση, Εικαστικός
 • Αθηνά Νικολάου, Γλύπτρια
 • Παναγιώτα, Στάικου, Εικαστικός
 • Βαγγέλης Τσιάμης, Φωτογράφος
 • Κώστας Τσικνής, Ζωγράφος
 • Μανταλίνα Ψωμά, Ζωγράφος
 • Pedro Garcia Nogales, Γλύπτης

Πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *