Απολογιστικό Δελτίο Τύπου 1ης Ημερίδας μητρικού θηλασμού από το mitrikosthilasmos.com

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου 1ης Ημερίδας μητρικού θηλασμού από το mitrikosthilasmos.com

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν” η 1η Ημερίδα μητρικού θηλασμού με θέμα: “Θηλασμός: Η ξεχασμένη μητρική τέχνη” που διοργανώθηκε από το mitrikosthilasmos.com, τον πλέον ενημερωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο ελληνόφωνο διαδικτυακό τόπο σε θέματα μητρικού θηλασμού και γαλουχίας.

Στα πλαίσια της Ημερίδας, παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία από επιστημονικές έρευνες και μελέτες, χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες αλλά και ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις αναφορικά με τον μητρικό θηλασμό, μέσα από την ομιλία διακεκριμένων ιατρικών επιστημόνων και συμβούλων γαλουχίας.

Παπαποστόλου Μαρία,
Υπεύθυνη Διαχείρισης & Επικοινωνίας
mitrikosthilasmos.com

Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε η Παπαποστόλου Μαρία, Υπεύθυνη Διαχείρισης & Επικοινωνίας του mitrikosthilasmos.com, που είναι και η δημιουργός του και που έμπρακτα αποδεικνύει τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της για τον μητρικό θηλασμό, την προστασία, ενημέρωση, υποστήριξη και προαγωγή του στη χώρα μας!

Η κα Παπαποστόλου στην εναρκτήριο ομιλία της, καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους βρέθηκαν στην Ημερίδα, τους επιστήμονες που συμμετείχαν, καθώς επίσης τους υποστηρικτές και τους χορηγούς που στήριξαν οικονομικά την διεξαγωγή του Ημερίδας.

Στη συνέχεια, ανάγνωσε την επιστολή χαιρετισμού της Ημερίδας της κας Ειρήνης Παφίτη, Παιδίατρου, Πιστοποιημένης Συμβούλου Γαλουχίας IBCLC, επιστημονικής συνεργάτιδας του mitrikosthilasmos.com και Προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού “Δώρο Ζωής”.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Ημερίδας από την κα Παναγιούλα Μέξη-Μπουρνά, Παιδίατρο-Νεογνολόγο και Πιστοποιημένη Σύμβουλο Γαλουχίας IBCLC, Διευθύντρια ΕΣΥ στο Π.Γ.Ν. “Αττικόν” και Πρόεδρο του Συλλόγου Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος “Γαλαξίας”.

Η κα Μέξη-Μπουρνά αργότερα αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν” να γίνει φιλικό προς το θηλασμό -σύμφωνα με τα 10 βήματα και τις οδηγίες της Π.Ο.Υ. και της Unicef- και παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το νοσοκομείο βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίσημη πιστοποίησή του! Υποψήφιο για πιστοποίηση είναι και το Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου».

Ευχαριστούμε θερμά
τις κοπέλες της υποδοχής, Βίκη και Νίκη
για την άψογη συνεργασία τους!

Το άρτιο επιστημονικά και κατανοητό πρόγραμμα της Ημερίδας παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον περισσότερα από 500 άτομα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, βάσει των στοιχείων που συνελλέγησαν, (με απόκλιση ±10%) ανάμεσά τους επαγγελματίες υγείας (ιατροί, μαίες κ.λπ.) καθώς και πλήθος νέων γονιών ή μη. Με τη λήξη της Ημερίδας δόθηκαν αντίστοιχα βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση εγκύων αλλά και θηλαζουσών μητέρων συνοδευόμενων από τα μωρά τους, καθώς και πλήθος νεαρών μπαμπάδων που αποτέλεσαν περίπου το 1/3 του κοινού!

Με συντονίστριες την Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Κουφονικολάκου και την Διατροφολόγο-Διαιτολόγο Χριστίνα Σουέρεφ (επιστημονικές συνεργάτιδες του mitrikosthilasmos.com), κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν 9 πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέματα:

• «Θηλασμός στην Ελλάδα: Έκθεση 2011 προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ», με ομιλητή τον κ. Στέλιο Παπαβέντση, Παιδίατρο MRCPCH, DCH & Πιστοποιημένο Σύμβουλο Γαλουχίας IBCLC, επιστημονικό συνεργάτη του mitrikosthilasmos.com

• «Η ψυχική υγεία & λειτουργία της μητέρας στην κύηση, τη λοχεία και το θηλασμό», με ομιλήτρια την κα Έλενα Τερζίογλου, Κλινική Ψυχολόγο, επιστημονική συνεργάτη του mitrikosthilasmos.com

• «Ο ρόλος του πατέρα στην κύηση, τη λοχεία και το θηλασμό», με ομιλητή τον κ. Πασχάλη Καπουσούζη, Ψυχολόγο – Κοινωνικό Λειτουργό, ειδικό συνεργάτη του mitrikosthilasmos.com

• «Θηλασμός χωρίς όρια», με ομιλήτρια την κα Γκάμπι Κανελλοπούλου, Πιστοποιημένη Σύμβουλο Γαλουχίας IBCLC & Σύμβουλο Θηλασμού LLL, επιστημονική συνεργάτη του mitrikosthilasmos.com

• «Μητρικός θηλασμός – Πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων», με ομιλήτρια την κα Κάτια Σοφιανού-Κατσούλη, Παιδίατρο – Ι.Υ.Π Διεύθυνση Κοινωνικής & Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, MSc, MRCPCH, PgDip (Allergy), Πιστοποιημένη Σύμβουλο Γαλουχίας IBCLC, ειδικό συνεργάτη του mitrikosthilasmos.com

• «Τι είναι ασφαλές όσο θηλάζω;» Με ομιλήτρια την κα Αναστασία Καραθανάση, Παιδίατρο-Εξειδίκ. Νεογνολόγο, Πιστοποιημένη Σύμβουλο Γαλουχίας IBCLC, επιστημονική συνεργάτη του mitrikosthilasmos.com

• «Μητρικός θηλασμός – Μύθοι & Πραγματικότητα», με ομιλήτρια την κα Κατερίνα Μηχαηλίδου, Πιστοποιημένη Σύμβουλο Γαλουχία IBCLC, Σύμβουλο Θηλασμού LLL, Βοηθό Μητρότητας (CPD)

• «Διάρκεια μητρικού θηλασμού», με ομιλήτρια την κα Παναγιούλα Μέξη-Μπουρνά, Παιδίατρο-Νεογνολόγο, , Διευθύντρια ΕΣΥ στο Π.Γ.Ν. “Αττικόν”, Πιστοποιημένη Σύμβουλο Γαλουχίας IBCLC και Πρόεδρο του Συλλόγου Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος “Γαλαξίας”.

• «Ο θηλασμός σήμερα», με ομιλήτρια την κα Αγλαΐα Παπαδήμα, Δασολόγο, MSc Γενετική, Πιστοποιημένη Σύμβουλο Γαλουχίας IBCLC, επιστημονική συνεργάτη του mitrikosthilasmos.com

Κύριος σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση των νέων μητέρων και των οικογενειών τους αλλά και της επιστημονικής κοινότητας στο ευαίσθητο θέμα του μητρικού θηλασμού που τείνει να γίνει μια ξεχασμένη μητρική τέχνη και αφορούσε στη διαδικασία του θηλασμού, την εδραίωση και την ελεύθερη συνέχισή του από την πρώτη κιόλας ώρα και για όσο περισσότερο διάστημα ευχαριστεί μητέρα και παιδί (και πλέον του 6μήνου).

Το mitrikosthilasmos.com και μέσα από αυτή την ημερίδα επιχείρησε να βοηθήσει ώστε το αναφαίρετο δικαίωμα των βρεφών στο θηλασμό να ανακτήσει τη θέση που του αξίζει στη διατροφή τους, με την ελπίδα μια μέρα να δούμε μια πιο φιλική προς το θηλασμό Ελλάδα!

Το μήνυμα που ακούστηκε δυνατά από την εκδήλωση αυτή, ήταν πως ο θηλασμός, η φυσιολογική βρεφική διατροφή, είναι μια φυσική διαδικασία που με γνώμονα τη λογική και με την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη οι νέες μητέρες μπορούν να εμπιστευτούν ώστε να προσφέρουν ανεμπόδιστα στα παιδιά τους το μητρικό γάλα που χαρίζει σημαντικά οφέλη για τις ίδιες αλλά και τα παιδιά τους για τώρα αλλά και στο μέλλον!

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή του κοινού στην Ημερίδα, όταν μετά την ολοκλήρωση της κάθε παρουσίασης είχε τη δυνατότητα να θέσει ερωτήματα προς τους ομιλητές όπου μέσα από ανοιχτή συζήτηση ακούστηκαν σημαντικές τοποθετήσεις και απαντήσεις!

Ο Κουμπαράς Αγάπης
για το “Χαμόγελο του Παιδιού

Αξίζει να σημειωθεί πως με έντονη κοινωνική ευαισθησία το mitrikosthilasmos.com κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης φιλοξένησε έναν κουμπαρά αγάπης για την στήριξη του Εθελοντικού Οργανισμού για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όπου και με την ευγενική συμμετοχή των παρευρισκομένων συγκεντρώθηκε το ποσό των 70,13 ευρώ το οποίο παραδόθηκε την επόμενη ημέρα στα γραφεία του Συλλόγου.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές της κατά κοινής ομολογίας επιτυχούς διοργάνωσης και ιδιαίτερα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν” για τη φιλοξενία, την κα Παναγιούλα Μέξη-Μπουρνά, Παιδίατρο-Νεογνολόγο και Πιστοποιημένη Σύμβουλο Γαλουχίας IBCLC, Διευθύντρια ΕΣΥ στο Π.Γ.Ν. “Αττικόν” και Πρόεδρο του Συλλόγου Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος “Γαλαξίας” που χαιρέτησε την Ημερίδα, και την κα Ειρήνη Παφίτη, Παιδίατρο και Πιστοποιημένη Συμβούλου Γαλουχίας IBCLC, επιστημονική συνεργάτη του mitrikosthilasmos.com, Προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού “Δώρο Ζωής” που με επιστολή της επίσης χαιρέτησε θερμά την Ημερίδα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπεύθυνο
Τεχνικής Υποστήριξης της Ημερίδας
κ. Σ. Χουδαλάκη
για την άψογη συνεργασία του.

Επίσης, το σύνολο των ιατρικών επιστημόνων και συμβούλων γαλουχίας που αποδέχτηκαν την πρόσκληση (και ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας) και με την παρουσία τους συνέβαλλαν τα μέγιστα στην εκπλήρωση των σκοπών της Ημερίδας, και όλους τους εμφανείς και αφανείς ήρωες της οργανωτικής ομάδας, οι οποίοι κυριολεκτικά υπερέβαλαν εαυτούς με πολύωρη εθελοντική ή μη εργασία, αποτελώντας βασικότατους συντελεστές της επιτυχούς διεξαγωγής της Ημερίδας. Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε την άψογη συνεργασία με όλους τους εισηγητές και συντονιστές.

Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς της Ημερίδας, την εταιρεία Ελοβάρη Αγγέλικα ΑΕ που εκπροσωπεί τα προϊόντα Weleda, την ΚΙΤΕ Hellas ΕΠΕ που εκπροσωπεί τα προϊόντα Lanshinoh, τον όμιλο επιχειρήσεων Γ.Ανανιάδης που είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων Ameda, την Philips Hellas ΑΕ που εκπροσωπεί τα προϊόντα Philips-Avent, την Καϊκονίδης ΕΠΕ με την επωνυμία Klinikum που είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων Medela, την Peramax ΑΕ, που εισάγει τα προϊόντα PegPerego, και τα eshop Gabi.gr, SunnySide.gr και mariaevita.gr που διαθέτουν μεταξύ άλλων βρεφικά προϊόντα και προϊόντα εγκυμοσύνης, θηλασμού που χρηματοδότησαν και στήριξαν αυτή την Ημερίδα.

Επίσης ευχαριστούμε τους Μέγα Χορηγούς Επικοινωνίας Διαδικτύου, την Αστική μη κερδοσκοπική Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων parents.org.gr και την ιστοσελίδα parentscafe.gr. και τους Χορηγούς Επικοινωνίας Διαδικτύου babyspace.gr και familylife.gr που συνέβαλλαν σημαντικά στην επικοινωνία της Ημερίδας και τέλος τον Σύλλογο Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος “Γαλαξίας και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού “Δώρο Ζωής για την ευγενή στήριξή τους!

Το mitrikosthilasmos.com βρίσκεται σε μια συνεχή δραστηριότητα, πάντα με πίστη στους σκοπούς και τους στόχους του και η εντυπωσιακή συμμετοχή και συνεισφορά σας, μάς γεμίζει με αισιοδοξία για τη διοργάνωση της 2ης Ημερίδας μητρικού θηλασμού, για το 2012, όπου και αν αυτή διεξαχθεί!

Δείτε το πλήρες φωτογραφικό αρχείο της Ημερίδας ΕΔΩ

Εκ μέρους της Συντονιστικής Ομάδας του mitrikosthilasmos.com


Χορηγoί


 


Μέγα Χορηγοί Επικοινωνίας Διαδικτύου

Χορηγοί Επικοινωνίας Διαδικτύου


Υποστηρικτές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *