Συχνότητα θηλασμών και ύπνος στο στήθος

Συχνότητα θηλασμών και ύπνος στο στήθος

Απαντά ο Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC Σύμβουλος θηλασμού LLL www.gabi.gr

Έχω μια κορούλα 25 ημερών η οποία πριν από μερικές ημέρες πέρασε μια ίωση.

Καθώς η μυτούλα της ήταν κλειστή έκανε πολύ μικρούς και συχνούς θηλασμούς με αποτέλεσμα ακόμα και τώρα που είναι καλά να συνεχίζεται η ίδια διαδικασία. Πλέον τρώει ανα 45 λεπτά για 6-7 λεπτά και αποκοιμιέται στο στήθος.

Υπάρχει τρόπος να μάθει να τρώει πιο αραιά ώστε να τρώει περισσότερο σε κάθε θηλασμό; Νομίζω ότι πλέον έχει μάθει να κοιμάται μόνο θηλάζοντας και όταν ξυπνάει δε μπορεί να ξαναθυμηθεί χωρίς να θηλάσει έστω και για 3-4 λεπτά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην ξέρω πότε πεινάει πραγματικά ή πότε θέλει απλά να κοιμηθεί.

Αν της έδινα πιπίλα θα βοηθούσε να κοιμηθεί ή υπάρχει περίπτωση να παραλείπει γεύματα επειδή θα ηρεμεί με αυτή και να μην τρέφεται επαρκώς;

Δέσποινα Ε.,  Κόρινθος

15/09/2011

Καλημέρα Δέσποινα,

Το κοριτσάκι σου έχει περάσει μια ίωση και έχει αναστατωθεί. Η συμπεριφορά που περιγράφεις είναι απολύτως φυσιολογική. Μην ανησυχείς. Τα μωρά τρώνε 8-12 φορές το 24ωρο έτσι και αλλιώς.

Καλύτερα να μην κοιτάς το ρολόι αλλά το μωράκι και να το ταΐζεις όποτε θέλει και για όση ώρα θέλει. Τα μωρά έχουν ένστικτο και ξέρουν τι χρειάζονται.

Η ποσότητα του γάλακτος που παράγεις εξαρτάται από το πόσο συχνά αδειάζεις το στήθος σου.

Προσπάθησε να την ταΐζεις και από τα δύο στήθη κάθε φορά, φροντίζοντας να έχει «αδειάσει» καλά το πρώτο στήθος πριν προσφέρεις και την άλλη μεριά. Άμα αποκοιμιέται να την ξυπνάς.

Καλύτερα να περιμένεις να δώσεις πιπίλα μέχρι η μικρή να πάει περίπου 2 μηνών.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *