Αποθηλασμός λόγω ορμονών εξωσωματικής

Αποθηλασμός λόγω ορμονών εξωσωματικής

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος, MB, ChB, MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη βοήθεια που προσφέρετε σε όλες τις νέες μητέρες!

Έχω ένα αγοράκι 11 μηνών, το οποίο απέκτησα με εξωσωματική γονιμοποίηση. Τον θηλάζω παρ’ ότι έχουμε βέβαια εισάγει και στερεές τροφές από τους 6 μήνες και μέχρι τώρα τα πάει μια χαρά.

Για διάφορους λόγους θέλω το συντομότερο δυνατόν να προχωρήσω σε δεύτερη εγκυμοσύνη πάλι με εξωσωματική, αλλά θα πρέπει να σταματήσω τον θηλασμό λόγω των ορμονών που θα μου χορηγηθούν.

Θα ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να το επιτύχω αυτό μιας και δεν του έχω δώσει ποτέ ξένο γάλα κι ούτε έχω βγάλει γάλα με θήλαστρο. Το μωρό θηλάζει συνήθως 3-4 φορές την ημέρα για να αποκοιμηθεί και τη νύχτα εφόσον το ζητήσει.

Ειρήνη Π., Δωδεκάνησα

12/09/2011

Αγαπητή Ειρήνη μπράβο σου που θηλάζεις!

Καλό θα ήταν ο απογαλακτισμός να γίνει σταδιακά και για εσένα και για το μωράκι σου. Θα αντικαθιστούσα σιγά σιγά ένα-ένα τα γεύματα θηλασμού κάθε μερικές μέρες με γάλα σκόνη ή και φρέσκο ολόπαχο από 12 μηνών αν δεν το πίνει το άλλο.

Πολλά παιδάκια που θηλάζουν και δεν έχουν μάθει το μπουκάλι δεν είναι ανάγκη να το μάθουν και μπορούν να προχωρήσουν σε φλιντζάνι ή καλαμάκι για το γάλα τους. Από την άλλη αν το μωρό αρνείται να πιει άλλο γάλα τότε βάζεις αρκετά άλλα γαλακτοκομικά στην διατροφή του και συνεχίζεις να προσπαθείς για το γάλα.

Από την άλλη ο παράγοντας ψυχολογία και δέσιμο με τη μαμά και ύπνος ίσως είναι πιο δύσκολος από την διατροφή. Πρέπει να δίνεις πάλι πολλές αγκαλιές και αγάπη και να βρεις κάποιο άλλο τρόπο να τον αποκοιμίζεις εσύ ή ο μπαμπάς. Απλά θέλει υπομονή και λίγο χρόνο.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *