Πώς και πότε θα ηρεμήσει το μωρό;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος, MB, ChB, MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Είναι 8 μηνών, κοριτσάκι, 8,820 κιλά. Τρώει με χαρά όλες τις στερεές τροφές αλλά θέλει και να θηλάζει συχνά. Μήπως όμως έτσι παρατρώει;

Τις περισσότερες ώρες της ημέρας θέλει να παίζει μαζί μου στην αγκαλιά μου. Κοιμάται στην αγκαλιά μου με νανούρισμα ή με θηλασμό. Κουράζομαι πολύ. Τι να κάνω; Πότε θα ηρεμήσει;

Το βράδυ ξυπνάει σίγουρα τρεις φορές και σπάνια μόνο μία. Την ημέρα κοιμάται πολύ λίγο συνολικά μια ώρα με συνεχείς διακοπές. Ώσπου έρχεται μια μέρα που κοιμάται πολύ την ημέρα και όλη νύχτα λες και αναπληρώνει απο τις προηγούμενες μέρες τον ύπνο της.

Πως τα βλέπετε όλα αυτά; Μήπως δεν έχω καταλάβει ακόμη τον τρόπο που την κάνει να ηρεμεί; Και πως θα το ανακαλύψω;
Ηλιάνα Π., Μαγνησία

05/08/2011

Αγαπητή Ηλιάνα

Δεν είναι κακό αυτό που κάνεις αλλά ίσως πρέπει να προσπαθήσεις να αναγνωρίζεις τα σημάδια κούρασης της μικρής γιατί πολύ συχνά σε αυτή την ηλικία αν δεν κοιμηθούν μόλις νυστάξουν, τότε μπαίνουν σε κατάσταση υπερδιέγερσης θέλοντας περισσότερη αγκαλιά και έχοντας περισσότερη γκρίνια.

Δεν είναι κακό να θηλάζεις το μωρό όταν το αποζητά και για να το ηρεμήσεις αλλά πιστεύω ότι κάποιες φορές χρησιμοποιεί το στήθος για να χαλαρώσει και να ηρεμήσει ενώ θα ήταν πιο ήρεμη αν είχε κοιμηθεί καλύτερα.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *