Ένα βρέφος που θηλάζει, χρειάζεται νερό;

Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr
Καλησπέρα και πάλι.

Έχω ένα κοριτσάκι 4 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά από την αρχή. Είναι υγιέστατη, δεν είχαμε πρόβλημα ποτέ με θηλασμό βάρος κτλ../

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν κάνει να πιει νερό. Ο γιατρός μου έχει πει πως δεν χρειάζεται και ό,τι έχω διαβάσει σχετικό με το θέμα είναι αυτής της άποψης.

Το θέμα μου είναι ότι η μπέμπα όποτε βλέπει το χέρι μου βρεγμένο ή βρεγμένη πιπίλα ή ακόμα κι όταν την κάνω μπάνιο τρελαίνεται με το νερό και πιπιλάει και ρουφάει με μανία! Της έδωσα 3-4 φορές 30ml (ενώ ήταν ταϊσμένη) γιατί φώναζε πολύ και έτσι μόνο ησύχασε. Μάλιστα πριν της δώσω την έβαζα στο στήθος για να σιγουρευτώ πως δεν πεινάει και δεν ήθελε. Έχω την εντύπωση πως θέλει να πίνει νεράκι πού και πού…

Τελικά ΔΕΝ πρέπει να πίνει νερό ή απλά δεν χρειάζεται;
Μιρέλλα Μ, Γέρακας

03/08/2011


Το μητρικό γάλα καλύπτει τις ανάγκες του μωρού σε νερό.

Ο,τιδήποτε άλλο προσθέτουμε στο στομάχι του μωρού εκτοπίζει το μητρικό γάλα ενώ μπορεί να έχει και κινδύνους, πχ γαστρεντερίτιδα, υπονατριαιμία σε υπερβολική λήψη νερού κλπ.

Η συμπεριφορά που περιγράφετε είναι συνήθης σε αυτήν την ηλικία, και απλά σημαίνει ότι το παιδί ενδιαφέρεται πλέον για το περιβάλλον του και για αυτά που κάνουν οι γονείς του. Δεν σημαίνει ότι διψάει.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *