Μείωση παραγωγής μετά από μαστίτιδα

Μείωση παραγωγής μετά από μαστίτιδα

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος, MB, ChB, MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα.

Την ημέρα που το μωρό μου έγινε 10 ημερών έπαθα μαστίτιδα με 40 πυρετό και πόνους για 2 μέρες. Παίρνω αντιβίωση augmentin 625mlg. Δε σταμάτησα καθόλου να θηλάζω, ούτε όταν ήμουν άρρωστη. Θηλάζω αποκλειστικά από τη στιγμή της γέννησής του.

Σήμερα το μωρό μου είναι 15 ημερών και έχει βάλει 500 γρμ από την μέρα που βγήκαμε από το μαιευτήριο. (δλδ μέσα σε 11 μέρες). Τις τελευταίες 2 μέρες όμως παρατηρώ μειωμένη ποσότητα γάλακτος στο στήθος και ειδικά στο αριστερό που παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Το μωρό μου γκρινιάζει ειδικά το απόγευμα μέχρι το βράδυ και πεινάει, αναγκάστηκα να του δώσω συμπλήρωμα χθες.

Ανησυχώ μήπως μου σταματήσει το γάλα, πριν τη μαστίτιδα είχα πολύ μεγάλη ποσότητα…Υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο;

Επίσης τώρα δε νιώθω το στήθος μου να πρήζεται από το γάλα, το νιώθω πιο άδειο…

Πάρις Π., Αθήνα

01/08/2011

Αγαπητή Πάρις

Το μωράκι σου μεγαλώνει πολύ καλά και μπράβο σου που ξεπέρασες τη μαστίτιδα και συνεχίζεις.

Κάποιες φορές μετά από μαστίτιδα μπορεί να μειωθεί λίγο το γάλα αλλά αυτό είναι αναστρέψιμο. Η λύση σίγουρα δεν είναι το ξένο γάλα γιατί αυτό θα σου μειώσει ακόμη πιο πολύ την παραγωγή.

Χρησιμοποίησε τις τεχνικές για επαναγαλακτισμό έχοντας υπόψιν ότι το θήλαστρο δεν πρέπει να πονάει, το στήθος μετά τις πρώτες εβδομάδες δεν θα είναι ποτέ τόσο φουσκωμένα όσο στην αρχή και όταν το μωρό κλαίει μετά από λίγη ώρα στο μαστό καλό είναι να δοκιμάσεις μαλάξεις, ή να το βάλεις να ρευτεί ή να αλλάξεις στήθος.

Καλή επιτυχία

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *