Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για το έργο σας.Έχω μια κόρη 21 μηνών που θήλασε αποκλειστικά μέχρι 6 μηνών και συνεχίζει να θηλάζει τουλάχιστον πρωί, μεσημέρι και βράδυ.
Εγώ είμαι 6 μηνών έγκυος και το θέμα που με ανησυχεί είναι ότι δεν είμαι σίγουρη αν πίνει αρκετό γάλα, νιώθω ότι έχει μειωθεί η παραγωγή μου. το στήθος μου δεν γεμίζει αλλά ούτως ή άλλως αυτό συνέβαινε και πριν μείνω έγκυος μιας και τρώει και φαγητό.
Ο γυναικολόγος μου που με υποστηρίζει πολύ με τον θηλασμό μου έχει πει πως αν πιέζω το στήθος και ιδρώνει η ρώγα να μην ανησυχώ, άλλα δεν είμαι σίγουρη αν η μικρή μου πίνει γάλα ή αν απλώς πιπιλάει,αν απλώς πιπιλάει κατεβαίνει γάλα και ας είναι άδειο το στήθος;
Της δίνω γάλα φρέσκο το βράδυ πριν τον ύπνο αλλά πίνει λίγο ή και καθόλου, ανάλογα τα κέφια.
Ελπίζω να μην σας κούρασα. ευχαριστώ πολύΚατερίνα Δ, Μεσσηνία
Αγαπητή Κατερίνα,
σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά χρειάζονται κατά μέσο όρο 300 γρ γαλακτοκομικών το 24ωρο.
Εάν παίρνει 30γρ τυρί (ισοδύναμα με 150 γρ γαλακτος) ή 100 γρ γιαούρτι (ισοδύναμα με 150γρ γάλακτος) + λίγο φρέσκο γάλα 50γρ το βράδυ + θηλασμό όπως μου ΄λέτε σίγουρα παίρνει τουλάχιστον 100γρ το 24ωρο, τότε η κατανάλωσή της είναι καλή.
Στέλιος Παπαβέντσης, Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H., IBCLC
Τέως Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com