Πώς προετοιμάζουμε το παιδί για την επιστροφή μας στην εργασία;

Πώς προετοιμάζουμε το παιδί για την επιστροφή μας στην εργασία;

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Καλησπέρα σας,
Είμαι μητέρα ενός αγοριού 12 μηνών, το οποίο θηλάζω αποκλειστικά.

Πλέον ο χρόνος κυλά αντίστροφα και σε ένα μήνα πρέπει να επιστρέψω στην εργασία μου. Δεν σας κρύβω ότι έχω ιδιαίτερο άγχος για το πώς θα χειριστώ σωστά αυτό το ζήτημα, ώστε να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν ανώδυνα τη συγκεκριμένη φάση. Ιδιαίτερο άγχος που προκαλεί το γεγονός ότι το πρωινό ο γιος μου θηλάζει αρκετές φορές και η απουσία μου δεν θα ήθελα να είναι τραυματική για αυτόν.

Πώς θα μπορούσα να τον προετοιμάσω; Σημειωτέον ότι όλο αυτό το διάστημα έχει αποχωριστεί ελάχιστα από μένα, κοιμάται στο δωμάτιό μας και πολλές φορές στο κρεβάτι μας!

Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων!
Ευθαλία Μ., Αθήνα

22/07/2011
Aν νομίζετε ότι η πολύωρη απουσία σας θα στρεσάρει το παιδί, θα ήταν καλό να ξεκινήσετε πρόβες απουσίας 2-4 εβδομάδες πριν. Στην αρχή θα λείπετε για 2-3 ώρες.

Πριν ξεκινήσετε θα προετοιμάσετε το παιδί για το ότι θα φύγετε (όπως φεύγει κάποιο άλλο κοντινό του πρόσωπο που γυρίζει στο σπίτι). Θα καθιερώσετε έναν σταθερό χαιρετισμό και την επιβεβαίωση ότι θα επιστρέψετε. Στην επιστροφή θα έχετε επίσης έναν σταθερό αποχαιρεστιμό και την υπενθύμιση ότι τηρήσατε την υπόσχεσή σας.

Όταν φανεί ότι το παιδί συνηθίζει κάπως τη διαδικασία, θα αυξήσετε τις ώρες που απουσιάζετε. Στόχος είναι να επιστρέψετε στη δουλειά και το παιδί να έχει συνηθίσει τη διαδικασία αναχώρησης-επιστροφής. Ακόμη και αν διαμαρτύρεται όταν φεύγετε, είναι σημαντικό να ξέρει ότι θα επιστρέψετε και να μην ανησυχεί για την “εξαφάνισή” σας.

Τις ώρες που είσαστε μαζί, θα συνεχίζετε τα όσα κάνετε και σας ευχαριστούν.

Καλή συνέχεια

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *