Ακρορριζεκτομή και θηλασμός

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Καλησπέρα και ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη πραγματικά βοήθειά σας. Χρειάζομαι άμεσα την βοήθεια σας.

Λίγες μέρες αφότου γέννησα είχα ένα σοβαρό πρόβλημα με τα δόντια μου,έκανα μια φλεγμονή και είχα αφόρητους πόνους.από τότε μέχρι και σήμερα πηγαίνω 3 φορές την εβδομάδα και παρακολουθώ αυτά τα δυο δόντια,βάζουμε ασβέστιο,βάζουμε αντισηπτικό τα ανοίγουμε τα ξανακλείνουμαι και πάλι από την αρχή.

Η αρχική φλεγμονή παραμένει και μου είπαν ότι πρέπει να κάνω ακρορριζεκτομή όπου θα μου χρησιμοποιήσουν ενέσεις septanest και μου είπαν να κόψω το θηλασμό!!!! Αυτό φυσικά με έχει στεναχωρήσει αφάνταστα αλλά και θυμώσει γιατί μου το είπαν πολύ “ελαφρά τη καρδία”… θα κόψεις το γάλα αλλιώς…

Αυτό που εγώ θέλω να σας ρωτήσω καθώς έχω μεγάλη αγωνία είναι αν οι συγκεκριμένες ενέσεις επηρεάζουν το γάλα και τι θα πρέπει να κάνω.

Επίσης θα πάρω αντιβίωση (σεκλορ)το οποίο όμως κατόπιν ερώτησης σε γιατρό έχω ξαναπάρει κατά τον θηλασμό αφού μου είπαν ότι είναι συμβατό.Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να κόψω τον θηλασμό; ο συγκεκριμένος οδοντίατρος δεν είναι και πολύ γνώστης του θέματος και θέλω να ελπίζω ότι με καταρράκωσε αλλά και κατατρόμαξε άδικα… (στις οδηγίες χρήσης του φαρμάκου λέει ΄΄δεν είναι γνωστό αν περνούν στο μητρικό γαλα”).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αγωνιώ για την άμεση απάντηση σας…..
Νίνα Λ, Κυκλάδες

07/07/2011

Περιέχει articaine που είναι ασφαλής και συμβατή με τον θηλασμό. Περιέχει επίσης adrenaline, που τοπικά είναι συμβατή και ασφαλής στον θηλασμό.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *