Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr
Είμαι η Ιωάννα και έχω μια κόρη 8 μηνών και 15 ημερών. Τη θηλάζω.
Τρώει και φρουτόκρεμα και μεσημεριανό και απόγευματινό. Κρέμα ξεκίνησε από τους 5.5. Όταν πίνει γάλα δε δίνω συμπλήρωμα, μόνο μητρικό, παρόλο που μου είπαν μόνο πρωί και βράδυ γάλα. Αν το εφάρμοζα πήγαινα για αποθηλασμό. Έτσι του δίνω και ενδιάμεσα στα γεύματα. Αύξησα τους θηλασμούς δηλαδή.
Ήθελα να ρωτήσω που ξυπνά 2 φορές βράδυ. Κουράζομαι αλλά δε δυσανασχετώ και μ’ αρέσει που ηρεμεί στο στήθος και κοιμάται. Οι λόγοι μπορεί να είναι τα δόντια -δεν έβγαλε ή ότι φοβάται στην κούνια στο δωμάτιο της μόνη ή νιώθει ανασφάλεια (τη πήγα στο δωμάτιο της 5.5. μηνών). Τα μωρά εξαρτώνται από εμάς πλήρως θεωρώ σε αυτή την ηλικία. Και μάλλον ο θηλασμός την ανακουφίζει και το αντιμετωπίζει.
Με το που μπήκε στον 7ο, στο τελευταίο της γεύμα στις 9 το βράδυ, ενώ πριν θήλαζε και κοιμόταν ως το πρωί χωρίς να θέλει να ξαναφάει, τώρα τρώει 10 λεπτά, μετά και αρνείται
να θηλάσει. Η χορταίνει ή δόντια. Κάποιες μέρες την άφησα, προσπάθησα και στις 10 να φάει, δεν ήθελε. Όμως ξυπνά 2 μεσάνυχτα. Θεώρησα ότι πεινούσε γιατί το κλάμα μου φαινόταν έντονο και από τις αντιδράσεις της κατάλαβα μάλλον όχι από πόνο γιατί με τα δόντια καταλάβαινα πως έκλαιγε αλλιώς στον 6ο μήνα με τα χέρια στο στόμα. Την τάισα μια φορά και από τότε ξυπνά 2 μεσάνυχτα και στις 5 το πρωί, ενώ από 2 μηνών κοιμόταν μονοκόμματα.Δε θέλω να δώσω χαμομήλι που μου είπε παιδίατρος ακόμα και αν διψάει γιατί τι θερμίδες θα πάρει έτσι; Τα ξυπνήματα θα κρατήσουν καιρό ή άγνωστο; Για να κοιμηθεί αγκαλιά και μετά κούνια.
Ότι κουράζομαι το βράδυ κουράζομαι, έχασα και κιλά, ήμουν 53,5 πριν γεννήσω και τώρα 52. Χαλάλι παίρνει βάρος. Γεννήθηκε 18/9/2010 2630 κιλά, 51,5 ύψος και 33,5 περ.κεφαλής. 7 μηνών και 15 ημερών ήταν 6990 κιλά, 67 ύψος και 43 περ. κεφαλής και 8 μηνών ήταν 7170 κιλά, 68,5 ύψος και 43,5 περ.κεφαλής. Πιο πολύ πιέζομαι από τους άλλους, πως έμαθε, δεν έχεις γάλα κ.λ.π.
Για τροφές τι βοηθάει να διατηρήσω το γάλα;
Ιωάννα Μ., Καλάβρυτα
Η συμπεριφορά της είναι απόλυτα φυσιολογική.
Το πιο σημαντικό για να διατηρήσετε το θηλασμό είναι να θηλάζετε συχνά σύμφωνα με τις ανάγκες του μωρού.
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Στέλιος Παπαβέντσης, Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H., IBCLC
Τέως Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com