Μέχρι ποια ηλικία μπορώ να θηλάζω στο κρεββάτι μου;

Μέχρι ποια ηλικία μπορώ να θηλάζω στο κρεββάτι μου;

Απαντά η συντακτική ομάδα
του
mitrikosthilasmos.com

Καλησπέρα για άλλη μια φορά και ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθειά σας!!

Το παιδάκι μου είναι 14 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά, σε ότι αφορά το γάλα, τρώει βέβαια και όλες τις άλλες τροφές.

Τα βράδια κοιμάται αρχικά στην κούνια του αλλά μετά το πρώτο ξύπνημα (κατά τις 1.00) τον παίρνω στο κρεβάτι μας και τον θηλάζω ώστε να μη σηκώνομαι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας διότι ξυπνάει αρκετές φορές.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό που κάνω διότι μας εξυπηρετεί πολύ όπως και το παιδί μας… Ακούω όμως πολλά σχόλια γύρω μου και θέλω να ρωτήσω:μπορεί αυτό να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο παιδί μας;; και αν ναι, τί πρέπει να κάνουμε;

Δε μου αρέσει η ιδέα να τον αφήνω να κλαίει μόνος του στο δωμάτιό του…. Και τέλος, μέχρι ποια ηλικία μπορώ να τον παίρνω στο δωμάτιο μου τη νύχτα όταν ζητάει να θηλάσει;;; με ενδιαφέρει μόνο το καλύτερο για το μωρό μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, σε αναμονή της απάντησής σας.
Παναγιώτα Κ., Ταύρος

27/06/2011

Αγαπητή φίλη Παναγιώτα,

Συγχαρητήρια για τον μέχρι τώρα θηλασμό σου!

Ο ύπνος των βρεφών και των νηπίων στο κρεββάτι των γονιών απασχολεί πολλές οικογένειες και ειδικά το ερώτημα “μέχρι πότε;” κάτι που αποδεικνύεται από τις πολλές απαντήσεις που έχουν δοθεί κατά διαστήματα μέσα από τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό”.

Εν μέρη το ερώτημά σου το έχεις ήδη απαντήσει και μόνη σου! Όπως λες, δεν έχεις πρόβλημα με την κατάσταση και μάλιστα σας εξυπηρετεί! Το ότι “ακούγονται” πολλά αυτό δε σημαίνει πως αυτά τα “πολλά” είναι και σωστά!

Θα σου προτείνουμε λοιπόν να διαβάσεις κάποιες σχετικές απαντήσεις (μέσω τις “αναζήτησης” θα βρεις πολύ περισσότερες) για να διαμορφώσεις μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος και να συνεχίσεις να προσφέρεις με αγάπη κι ενδιαφέρον απλόχερα τον θηλασμό και την επαφή στο παιδί σου για όσο σας ευχαριστεί και τους δύο.

Όσο για τον από κοινού σας ύπνο, φρόντισε απλά να παίρνετε τις ανάλογες προφυλάξεις!

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *