Το μωρό αρνείται το στήθος

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Καλημέρα.
Πριν περίπου 10 μέρες ο μικρός μου (4,5 μηνών) δεν θήλαζε, με χτυπούσε, με έγδερνε κλπ. Δεν ήθελε ούτε μπιμπερό. Τελικά πέρασε μια ωραία στοματίτιδα! Και παραλίγο και ωτίτιδα… Πήραμε θεραπεία, το ξεπέρασε, για 2 ημέρες ήταν OK και εχθές πάλι τα ίδια. Σήμερα το πρωί είδα πάλι υγρό κίτρινο στο αυτάκι του.

Παράλληλα … και για αυτό σας απασχολώ, έχω θέμα με το γάλα μου. Έχω έρθει στη δουλειά 6ωρο και βγάζω ένα γεύμα με το θήλαστρο. Ενώ έβγαζα 150μλ και παραπάνω, τώρα 120μλ με το ζόρι. Ενώ σε 10 λεπτά είχα γεμίσει το μπουκάλι, τώρα κάνω πάνω από τέταρτο και με πάρα πολύ δυνατές πιέσεις στο στήθος για να βοηθήσω. Αφού πονάνε τα δάχτυλά μου. Και το στήθος μου είναι και παραμένει και μετά το θήλαστρο αρκετά πρησμένο. Είναι σαν να μην βγαίνει το γάλα για κάποιο λόγο. Μήπως το ίδιο συμβαίνει και με τον μικρό και δε μπορεί εύκολα να τραβήξει το γάλα;

Επίσης εχθές μου ήρθε και η περίοδος. Όλα μαζί!

Ο μόνος τρόπος να φάει εχθές ήταν αγκαλιά,
με μπιμπερό, να τον κουνάω και να περπατάω. Κόπηκε η μέση μου. Έχω απελπιστεί… Μπορείτε να βοηθήσετε;

Για το αυτάκι του, του βάζω πάλι τις σταγόνες που μου έδωσε ο γιατρός την πρώτη φορά.
Ειρήνη Σ., Ηράκλειο

23/05/2011

Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε το καλύτερο δυνατό θήλαστρο, έστω και για λίγο καιρό. Θα πρότεινα επίσης εάν το μωρό αναπτύσσεται κανονικά να αποφύγετε την σύγχυση των μπιμπερό όποτε είστε στο σπίτι και να κάνετε μόνο θηλασμό. Για να βοηθήσετε το γάλα να βγει μπορείτε να κάνετε μαλάξεις κατά τον θηλασμό.

Για τα αυτιά και το στόμα δεν μπορώ να ξέρω χωρίς εξέταση.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *