“Pimp My Kid” 14- 15 Μαΐου 2011

“Pimp My Kid” 14- 15 Μαΐου 2011

Εκδηλώσεις 


Οι εθελοντές και οι εθελόντριες του «Pimp My Kid 2011» με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν σε ένα διήμερο, υπαίθριο παιδικό πάρτι για τη συλλογή εσόδων με στόχο την ενίσχυση της «Αμυμώνης», στις 14- 15 Μαΐου, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Γονείς και φίλοι παιδιών με προβλήματα όρασης (μερική ή ολική απώλεια όρασης) και πρόσθετες αναπηρίες (νοητική υστέρηση, αυτισμός, νευρολογικές διαταραχές, κινητικά και αισθητηριακά προβλήματα κ.ά.) έχουν δημιουργήσει την «Αμυμώνη – Σύλλογο Θεσσαλονίκης» (www.amymoni-thes.gr) προσφέροντας στα παιδιά με αναπηρίες όλες τις προϋποθέσεις για μια αξιοπρεπή και ποιοτική διαβίωση, εξέλιξη και εκπαίδευση.
Τα παιδιά της Θεσσαλονίκης για την Αμυμώνη
Στόχος ζωής για την «Αμυμώνη» είναι η αποπεράτωση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας για παιδιά με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες στην Καλαμαριά, όπου και θα διατεθούν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια του «Pimp My Kid 2011».
To mitrikosthilasmos.com στηρίζει αυτή την τρυφερή φιλανθρωπική
προσπάθεια…! Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτή είναι να την επικοινωνήσουμε!!! Έτσι είμαστε ένας από τους Χορηγούς Επικοινωνίας.
Κι εσύ… μπορείς να βοηθήσεις! Γίνε εθελοντής! 
Για ένα τόσο μεγάλο πάρτι χρειάζονται πολλοί εθελοντές, από λίγες ώρες μέχρι όλο το διήμερο… Δήλωσε ΤΩΡΑ συμμετοχή!! Συμπλήρωσε τη φόρμα ενδιαφέροντος ΕΔΩ
Δραστηριότητες
  • Κλόουν, ταχυδακτυλουργοί, LiveStream για τη ζωντανή μετάδοση του διημέρου, διάσημοι DJ’s, μουσικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες θα δώσουν το παρόν, ψυχαγωγώνοτας μικρούς και μεγάλους.
  • Πύργοι αναρρίχησης, φουσκωτοί πύργοι, face-painting, μεταμορφώσεις μαλλιών, φωτογράφοι και παιδαγωγοί, τραμπολίνα, παιχνιδοκατασκευές, συνεχή προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών από ομάδες της πόλης, μαζί με μια λαχειοφόρο αγορά θα περιμένουν από νωρίς και για 2 ημέρες όλους και όλες εσάς.
  • Εδέσματα, φρέσκοι χυμοί και αναψυκτικά, γλυκίσματα θα είναι στη διάθεση όλων, φτιαγμένα από τα χεράκια παιδιών με αναπηρίες και μη.
  • Ένα παραμυθένιο σκηνικό, ένα υπαίθριο πάρκο ψυχαγωγίας για 2 ημέρες, για μικρούς και μεγάλους στην καρδιά της πόλης μας περιμένει. Ας μην αφήσουμε μόνη, την «Αμυμώνη»!
Πρόγραμμα & Δραστηριότητες
Κατά την διάρκεια όλου του Σαββατοκύριακου θα υπάρχουν:
  • Πύργος Αναρρίχησης
  • Τραμπολίνο
  • Φουσκωτά Παιχνίδια
  • Μεταμορφώσεις μαλλιών
  • Face Painting
  • Φωτογράφοι
  • DJ
  • Καφές
  • Aναψυκτικά
  • Γλυκίσματα & εδέσματα
  • Φρέσκοι χυμοί
  • Παγωτά
  • Κρέπες
  • …και πολλά άλλα τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα
Επίσης, όσο θα διαρκέσει το Pimp My Kid, θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση στο internet.
Σάββατο 14 Mαϊου 2011
  • 13:00-15:00 «My gallery» φτιάχνουμε μικρούς πίνακες με μικτή τεχνική ζωγραφικής-κολλάζ από την Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην Πόλη».
  • 13:00-15:00 «Ο κόσμος με τα δικά μου μάτια» με τα παιδιά φτιάχνουμε χρωματιστά γυαλιά από χαρτί και διαφάνειες από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
  • 15:00-16:00 Με τη Moda!rt θα διασκεδάσουμε πολύ μαθαίνοντας να κατασκευάζουμε ρούχα για τις κούκλες μας. Με χρωματιστά υφάσματα & φαντασία θα αποδείξουμε πως είμαστε κορίτσια από σπίτι και μελλοντικές Coco Chanel.
  • 15:00-16:00 Κατασκευάζουμε μαζί με τα παιδιά πρωτότυπους σελιδοδείκτες, δίνοντας τους κίνητρο να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο από το Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο «Κάτι Γίνεται».
  • 16:00-18:00 Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά φτιάχνουμε μοναδικά χαρακτικά έργα! Μια εισαγωγική εμπειρία στον εκπληκτικό κόσμο της χαρακτικής και εκτυπωτικής από το «παραμικρό» εργαστήρι δημιουργίας & μάθησης.
  • 17:00-17:30 Τα ΚΥCLOWNΜΑΤΑ παρουσιάζουν τον μοναδικό έλληνα Comedian Magician MARMELO, σε ένα καινούριο, ανατρεπτικό Comic Magic Show.
  • 18:00-19:00 Με το Rin Tin Tin κατασκευάζουμε χειροποίητα βραχιόλια με σιλικόνη, χάντρες & κορδέλες.
  • 18:00-19:00 «ΘΕΑΤΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» για παιδιά!!! Ελάτε να παίξουμε θέατρο! Μια διαδραστική παράσταση γεμάτη αυτοσχεδιασμούς θεατρικό παιγνίδι μουσική και φαντασία!!! από το εργαστήρι θεατρικής ονειροπλασίας ΑΙΘΕΡΟΠΛΟΟ.
  • 19:00-20:00 Μαζί με τον XOKI φτιάχνουμε λουλούδια από Χαρούμενο Καλαμπόκι.
  • 20:00-20:30 Τα ΚΥCLOWNΜΑΤΑ παρουσιάζουν τον μοναδικό έλληνα Comedian Magician MARMELO, σε ένα καινούριο, ανατρεπτικό Comic Magic Show.
Κυριακή 15 Mαϊου 2011
  • 11:00-13:00 Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά φτιάχνουμε μοναδικά χαρακτικά έργα! Μια εισαγωγική εμπειρία στον εκπληκτικό κόσμο της χαρακτικής και εκτυπωτικής από το «παραμικρό» εργαστήρι δημιουργίας & μάθησης.
  • 12:00-13:00 «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΗΠΑ». Ελάτε να γνωρίσουμε από κοντά την ιστορία του μικρού πρίγκιπα και να ταξιδέψουμε στον μαγικό του κόσμο με τα φτερά της φαντασίας μας από το εργαστήρι θεατρικής ονειροπλασίας ΑΙΘΕΡΟΠΛΟΟ.
  • 13:00-14:00 Με το Rin Tin Tin κατασκευάζουμε χειροποίητα κολιέ με κερόνημα & κορδέλες.
  • 13:30-14:30 Tο δίδυμο »Άστα λα βράστα» από την καλλιτεχνική ομάδα ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ, ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους και τους διασκεδάζουν με το μοναδικό τους πρόγραμμα. Μουσικοκινητικά παιχνίδια, παιχνίδια με κορδέλες και μπαλόνια, πρωτότυπους διαγωνισμούς και πολύ χορό.
  • 16:00-16:45 «Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ…ΤΑ ΠΕΤΕΙΝΑΡΑΚΙΑ». Η Ιωάννα Μαμακούκα παρουσιάζει μια δραματοποιημένη αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για παιδιά κάθε ηλικίας(ομάδα angelus novus).
  • 16:00-18:00 Κατασκευάζουμε μαζί με τα παιδιά πρωτότυπους σελιδοδείκτες, δίνοντας τους κίνητρο να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο από το Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο «Κάτι Γίνεται».
  • 17:00-18:00 Ο αγαπημένος σας κλόουν από τα ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ καταφθάνει με πολύ κέφι, μοναδικές εκπλήξεις, απίστευτους μουσικοχορευτικούς διαγωνισμούς και κατασκηνωτικά παιχνίδια, για να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους…
  • 18:00 Κλήρωση
  • 18:00-19:00 LIVE

Pimp my kid= μολονότι η λέξη pimp στα Αγγλικά έχει συχνά αρνητική σημασία και το ουσιαστικό της σημαίνει «μαστρωπός», όταν εντούτοις χρησιμοποιείται ως ρήμα τότε σημαίνει το να προσθέτει κανείς πράγματα σε κάτι άλλο ώστε να τα κάνει να φαίνονται ή να ακούγονται καλύτερα, με το να προσδίδει σ’ αυτά τη δική τους ιδιαίτερη ταυτότητα. Αυτό ακριβώς θέλουμε να επιτύχουμε με την εκδήλωση “Pimp my Kid”, να βάλουμε όλη μας την ενέργεια ώστε τα παιδιά σας να νιώθουν και να φαίνονται ξεχωριστά! (βλ. Oxford Dictionary, ηλεκτρονικά διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *