Νεογέννητο, θήλαστρο και άμεσος θηλασμός

Νεογέννητο, θήλαστρο και άμεσος θηλασμός

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Καλημέρα σας.
Έχουμε μια κορούλα μόλις 5 ημερών! Βγήκαμε από το μαιευτήριο στις 2 ημέρες. Στο μαιευτήριο μπήκε λίγο στο στήθος αλλά δεν ρούφηξε… οι μαίες μου είπαν ότι δεν πρέπει να το πιέσω γιατί έκλαιγε πολύ.

Ήρθαμε στο σπίτι και κατάφερα να την βάλω και πάλι λίγο στο στήθος χωρίς όμως να ρουφήξει ιδιαίτερα. Την 3η ημέρα μας επισκέφτηκε μια μαία στο σπίτι, μέτρησε βάρος και ίκτερο και είχε χάσει 200γρ από την γέννηση της και είχε ανεβάσει ίκτερο. Σήμερα 5η μέρα ζωής έχει περάσει ο ίκτερος, έχει πάρει 60 γραμμάρια ( 2640) και εδώ και τρεις μέρες τρώει από το θήλαστρο γάλα μητρικό.

Θέλω να ρωτήσω, πώς μπορώ να τη βάλω στο στήθος και να μάθει να θηλάζει από εκεί; και επίσης θέλω να ρωτήσω αν με το χειροκίνητο θήλαστρο υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το γάλα μου; Κάνω εδώ και 3 μέρες αντλήσεις κάθε 3-4 ώρες, 15 με 20 λεπτά και στα 2 στήθη και αντλώ περίπου 90-120 ml κάθε φορά. είναι ικανοποιητικά;

Ειρήνη Ε., Θεσσαλονίκη

19/05/2011

Αγαπητή Ειρήνη,

εάν θέλετε να θηλάσετε άμεσα το μωρό σας θα ήταν καλό να επιδιώκατε μια πλήρη εκτίμηση από σύμβουλο γαλουχίας. Ο άμεσος θηλασμός είναι ο καλύτερος τρόπος ανατροφής του μωρού, γιατί τα οφέλη του θηλασμού δεν είναι μόνο από το μητρικό γάλα.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *