Ημερίδα για το θηλασμό από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής»

Ημερίδα για το θηλασμό από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής»

Κάντε κλικ για μεγέθυνση
Εκδηλώσεις 

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής», διοργανώνει  ημερίδα με θέμα «Θηλασμός καθοδηγούμενος από το βρέφος: το  επιστημονικό υπόβαθρο» το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 στις 4 μ.μ στη Δημοσιογραφική Εστία, Λευκωσία.
Ομιλήτρια η Dr Christina Smillie, MD, FAAP, IBCLC, FABM
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα Αγγλικά.
Θηλασμός καθοδηγούμενος από το βρέφος
Τα νεογνά και τα βρέφη όλων των ηλικιών έχουν έμφυτες ικανότητες που τα βοηθούν όταν ξεκινούν να θηλάζουν, μια δυνατότητα που δεν περιορίζεται στις πρώτες 24 ώρες της ζωής του, αλλά επιμένει για μήνες ή ίσως και χρόνια.

Στη διάλεξη αυτή θα ρίξουμε μια σύντομη ματιά στη νευρολογική βάση αυτής της αξιοπρόσεκτης ικανότητας και συμπεριφοράς
και θα αναθεωρήσουμε την βιβλιογραφία της παιδιατρικής νευρολογίας, συμπεριφοράς και ψυχο-βιολογίας.

Θα πάρουμε μαθήματα για τις ικανότητες των νεογέννητων, το ρόλο των αντανακλαστικών, τη σχέση μητέρας-βρέφους, και τη νευρο-ενδοκρινολογική βάση της συμπεριφοράς μητέρας και βρέφους και του δεσμού μεταξύ τους.

Χρησιμοποιώντας πολλά βίντεο, προσφέρουμε μια εξήγηση στο γιατί ορισμένες μέθοδοι για τη διδασκαλία του θηλασμού μπορεί να είναι αντιπαραγωγικές και κάποτε ίσως η αιτία μιας ποικιλίας προβλημάτων θηλασμού, και περιγράφουμε την εναλλακτική προσέγγισή μας.

Ο χορός μάνας-παιδιού: η σύνδεση με το δεξιό εγκέφαλο
Μια σύντομη ματιά στη νευρολογική επιστήμη που εξηγεί την συνηθισμένη διαισθητική και ενστικτώδη μητρική συμπεριφορά και τη νευροφυσιολογική βάση του δεσμού μητέρας-παιδιού.

Εξετάζουμε το πως η αισθητηριακή επικοινωνία μεταξύ μητέρας και παιδιού, ενισχύεται από τις απαντήσεις της μητέρας στις ανεπαίσθητες εκφράσεις του μωρού της και η κινητική της δραστηριότητα συνδέει κυριολεκτικά τη μητέρα και το μωρό, το δεξιό εγκέφαλο με το δεξιό εγκέφαλο, ειδικά τις περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται με τα συναισθήματα και τη μνήμη.

Θα εξετάσουμε πως αυτή η σύνδεση βοηθά το νήπιο όχι μόνο με δραστηριότητες όπως η μετάβαση στις στερεές τροφές αλλά και η μεταγενέστερη νευροαναπτυξιακή του εξέλιξη.

Ο τρόπος με τον οποίο οι μητέρες αρχίζουν να το κάνουν αυτό αμέσως μετά τον τοκετό προϋποθέτει μια μετατόπιση στη συναισθηματική και νοητικής επεξεργασία τους, με επιπτώσεις για το πως εμείς ως επαγγελματίες μπορούμε να επικοινωνούμε καλύτερα με τις μητέρες.

Παρά το θέμα, αυτή είναι μια πολύ προσιτή ομιλία, η οποία εξετάζει την νευροεπιστημονική βάση για την φυσιολογική και καθημερινή, διαισθητική μητρική συμπεριφορά, επικυρώνουμε τι κάθε μητέρα μπορεί να ξέρει.

Dr Christina Smillie, MD, FAAP, IBCLC, FABM


H Dr Smillie είναι μια διακεκριμένη Αμερικανίδα γιατρός εξειδικευμένη στην παιδιατρική από το 1983 και Διεθνώς πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας από το 1995. Το 1996 ίδρυσε το Breastfeeding Resources στο Στράτφορντ, Connecticut, την πρώτη ιδιωτικήιατρική κλινική στις ΗΠΑ που περιορίζεται στην ειδικότητα της ιατρικής θηλασμού. Η κλινική εμπειρία της με τις μητέρες και τα βρέφη κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια την έχει διδάξει πολλά για διάφορα κλινικά θέματα.

Γοητευμένη από το πώς μαθαίνουν τα μωρά, οι μητέρες, και οι επαγγελματίες της υγείας, είναι ίσως πιο γνωστή για το DVD της, Baby-led Breastfeeding: The Mother Baby Dance, που έγραψε και έγινε συνπαραγωγή με την Makelin Media και Geddes Productions.

Η Δρ Smillie είναι μέλος της Ακαδημίας της Ιατρικής Μητρικού Θηλασμού από την ίδρυσή της, και τιμήθηκε με fellowship το 2002. Υπηρέτησε δύο θητείες στην επιτροπή των διευθυντών της Ακαδημίας, και σήμερα είναι μέλος της επιτροπής Επικοινωνίας της Ακαδημίας. Συνεχίζει να υπηρετεί ως σύμβουλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής σε θέματα μητρικού θηλασμού, και της Επιτροπής Υγείας της La Leche League International. 

Η Δρ Smillie ταξιδεύει και δίνει διαλέξεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τη φυσιολογία, την παθοφυσιολογία και την κλινική διαχείριση ποικιλίας θεμάτων θηλασμού.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *