Ύπνος μαζί με το μωρό

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Καλημέρα, και συγχαρητήρια για τη δουλεία που έχετε κάνει!

Ο γιος μου είναι 9μιση μηνών και επειδή τον θηλάζω, στην αρχή τον κοιμίζαμε στην κούνια του δίπλα από το κρεβάτι μας και περίπου 4-5 μηνών αποφασίσαμε να κοιμάται μαζί μας στο κρεβάτι. Πρώτον γιατί μου ήταν πιο εύκολο και ξεκούραστο να τον θηλάζω το βράδυ και δεύτερον γιατί και ο σύζυγος μου και εγώ θέλαμε να τον έχουμε κοντά μας. Ο μικρός ακόμα θηλάζει, και το βράδυ, οπότε συνεχίζει να κοιμάται μαζί μας. 

Το θέμα είναι ότι όλοι μας λένε πως δεν κάνουμε καλά που κοιμάται μαζί μας και δεν είναι σωστό, πως έτσι δεν θα γίνει ανεξάρτητος, και πως γενικά κάνουμε μεγάλο λάθος.  Εμάς από την άλλη μας αρέσει που κοιμάται μαζί μας και η αλήθεια είναι πως και αυτός έχει συνηθίσει κατά κάποιο τρόπο.  Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό γιατί το σκέφτομαι συνέχεια τελευταία και δεν ξέρω τελικά αν κάνουμε καλά η έχουν δίκιο όλοι οι υπόλοιποι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ελπίδα Π., Θρακομακεδόνες

Ακολουθήστε το ένστικτό σας, αυτά που πιστεύετε και συμφωνείτε με τον άντρα σας.

Το σύνηθες δεν είναι πάντα αληθές ή επιστημονικά τεκμηριωμένο. Αυτό συμβαίνει και με το θέμα σας, οι συνήθεις αντιλήψεις είναι δοξασίες χωρίς επιστημονική βάση.

Αν κάνετε co-sleeping με σωστές προφυλάξεις, με την θέλησή σας και βολεύει το παιδί σας, δεν έχουν λόγο οι άλλοι και να είστε σίγουροι ότι προσφέρετε το καλύτερο για το παιδί σας.

Δείτε και εδώ: Μωρά και ασφαλές co-sleeping


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *