Στήθος-πιπίλα και επιστροφή στη δουλειά

Στήθος-πιπίλα και επιστροφή στη δουλειά

Έχω ένα κοριτσάκι 12 μηνών το οποίο και θηλάζω. Δεν του έχω δώσει μέχρι τώρα καθόλου ξένο γάλα και δεν παίρνει ούτε πιπίλα ούτε μπιμπερό.

Για να κοιμηθεί θέλει κάθε φορά να πιπιλάει το στήθος μου, και κατά τη διάρκεια της νύχτας το ζητάει πολύ συχνά. Κάποιες βραδιές μάλιστα είναι “κολλημένο” πάνω μου και δεν ησυχάζει διαφορετικά με αποτέλεσμα να κοιμάμαι ελάχιστα προκειμένου να ησυχάσει. 

Σε λίγες μέρες όμως  πρέπει να επιστρέψω στη δουλειά μου και φοβάμαι ότι η πεθερά μου που θα το κρατάει θα έχει σίγουρα πρόβλημα με τον μεσημεριανό του ύπνο (και επειδή θα κάνω και κάποιες βραδυνές βάρδιες στην πορεία και με τον νυχτερινό).

Πως μπορώ να κόψω αυτή τη συνήθεια ύπνου όσο γίνεται πιο ανώδυνα για το παιδί; Επίσης προσπαθώ να του δώσω σιγά σιγά ξένο γάλα, αλλά αρνείται να το πιει
καθώς δεν πίνει από το μπιμπερό αλλά μόνο από ποτήρι από τον 6 μήνα. Τι μου συστήνεται να κάνω;
Μαρία Δ, Αθήνα

Φίλη Μαρία,

Μπιμπερό δε χρειάζεται στην ηλικία της! Ας πίνει το γάλα από το ποτηράκι της, αλλά καλύτερα να της το δίνει κάποιο άλλο πρόσωπο και όχι εσύ, για παράδειγμα η γιαγιά, που καλό είναι να έρθει λίγες μέρες νωρίτερα στις ώρες που θα χρειαστεί να την προσέχει
ώστε να συνηθίσουν η μια την άλλη (και πιθανόν έτσι να τα βρούνε και με τον ύπνο!) αλλά προσπάθησε να τους αφήσεις και
λίγο “χώρο”, ίσως αν είσαι παρούσα συνεχώς, η μικρή να μην είναι και
τόσο δεκτική!

Μπορείς να τη θηλάζεις πριν φύγεις και αμέσως μόλις επιστρέψεις όπως και όταν στο ζητήσει τις ώρες που θα είστε μαζί. Συχνά τα παιδιά ρυθμίζουν τα γεύματα θηλασμού ανάλογα με την απουσία της μαμάς!

Πάντως, είναι τόσο συνηθισμένο το “πρόβλημα” που έχουν δοθεί αρκετές φορές απαντήσεις τις οποίες μπορεί να βρεις χρήσιμες και εσύ! Ακολουθούν μερικές από αυτές:

    Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
    μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *