Ψύξη και θηλασμός

Καλησπέρα σας,

θηλάζω εδώ και 4,5 μήνες τον γιο μου και έχω πάθει φοβερή ψύξη στον αυχένα και στην αριστερή ωμοπλάτη. Το παθαίνω όταν θηλάζω το βράδυ ξαπλωμένη και με παίρνει ο ύπνος σε μια στάση για ώρες. Το πρωί δεν μπορώ να κουνηθώ. Δεν ξέρω τι να κάνω για ελάττωση του πόνου αφού ο,τι αλοιφή ή έμπλαστρο και να βρήκα αναφέρει ότι απαγορεύεται η χρήση της σε κύηση και θηλασμό.

Η συμβουλή σας θα ήταν πολύ χρήσιμη διότι ακόμα και το μωρό το παίρνω αγκαλιά με φοβερό πόνο κι αυτό κρατάει 5-6 μέρες χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι.

Σας ευχαριστώ
Αλίκη Κ, Βόλος

Φίλη Αλίκη,

αν δεν μπορείς να ξυπνήσεις για να αλλάξεις στάση σώματος, τότε εκτός του να χρησιμοποιήσεις κάποια συμβατά με το θηλασμό παυσίπονα και μυοχαλαρωτικά (σύμφωνα με ιατρική οδηγία), θα μπορούσες να δοκιμάσεις ζεστά επιθέματα πχ με κάποια θερμοφόρα ή ειδικά επιθέματα υδρογέλης στο σημείο που πονάς. Ακόμη και το ζεστό ντουζ θα μπορούσε να σε ανακουφίσει καθώς και η ελαφριά εντριβή πχ με βρεφικό λαδάκι.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με σκευάσματα αναζήτησε στο www.e-lactancia.org φάρμακα με το όνομά τους ή τις δραστικές τους ουσίες για να δεις αν είναι συμβατά με το θηλασμό.

Επίσης διάβασε μερικά σχετικά θέματα:

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *