Μπορώ να πάρω παυσίπονο (depon) όσο θηλάζω;

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το έργο σας.

Θηλασα αποκλειστικά τον γιο μου μέχρι τους 7 μήνες. Έπειτα εισάγαμε σταδιακά πρώτα κρέμα ρυζάλευρο και έπειτα φρουτοκρεμα στην ημερήσια διατροφή μας, μειώνοντας τους θηλασμούς στους 6 σύνολο μερα-νυχτα.

Υποφέρω από ημικρανίες εδώ και 10 περίπου χρόνια. Μέχρι τώρα έκανα υπομονή και δεν έκανα ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΡΗΣΗ παυσίπονων (DEPON) από φόβο μήπως κάνουν κακό στο μωρό μου. Έκανα απλά υπομονή…

Όμως επειδή πλέον δεν αντέχω τον πονοκέφαλο και την “αύρα” που τον συνοδεύει (ναυτίες, φωτοφοβία κλπ) κάποιες φορές παίρνω depon το οποίο “με πιάνει” αμέσως.

Η ερώτηση μου αφορά στο εξής: Καταρχήν πόσο κακό κάνει στο μωρό μου όση ουσία απεκκρίνεται στο μητρικό γάλα; Σε πόση ώρα αποβάλλει ο οργανισμός την φαρμακευτική ουσία; Μετά την χρήση του πόση ώρα είναι καλό να μεσολαβεί μέχρι τον επόμενο θηλασμό; Τέλος επειδή έχω αρκετά συχνά κρίσεις ημικρανίας, περίπου 1 φορά την εβδομάδα, πόσο συχνά κάνει να παίρνω παυσίπονα; Πειράζουν 4-5 παυσίπονα τον μήνα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Κατερίνα Σ., Μυτιλήνη

Η παρακεταμόλη είναι ουσία που θεωρείται ασφαλής στο θηλασμό (άλλωστε χορηγείται και στα βρέφη).

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξετε στο site: www.e-lactancia.org όπου μπορείτε να αναζητήσετε το φάρμακο με το όνομα της δραστικής ουσίας.

Καλή συνέχεια!

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *