Πότε τα στερεά γεύματα αντικαθιστούν το θηλασμό;

Πότε τα στερεά γεύματα αντικαθιστούν το θηλασμό;

Έχω ένα αγοράκι 5 μηνών που θηλάζω αποκλειστικά όλο αυτό το διάστημα! Είχα αρκετές δυσκολίες καθώς πολύ συχνά ανησυχούσα μήπως δεν χορταίνει, μήπως έχω λίγο γάλα κτλ. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά, έπαιρνε κιλά και συνεχίσαμε με αποκλειστικό θηλασμό μέχρι τώρα!

Σε λίγες ημέρες ξεκινάμε με φρούτο το πρωί και μετά στήθος για όσο θέλει. Ήθελα να ρωτήσω σε πόσο διάστημα περίπου θα σταματήσω να θηλάζω τελείως σε αυτό το γεύμα (αν δέχεται καλά την στερεά τροφή). Θα χορταίνει με ένα φρούτο;

Έχω λίγο κουραστεί με τη δέσμευση του θηλασμού και θα ήθελα να μάθω αν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρω να κόψω τον θηλασμό σε αυτό το γεύμα και πώς! Δεν θέλω να του δώσω ακόμη βρεφικό γάλα.

Ευχαριστώ!
Λαμπριάνα Β
., Διδυμότειχο

Φίλη Λαμπριάνα,

όπως πολλές φορές έχει απαντηθεί τόσο από τους ειδικούς της στήλης “Ρώτα τον Ειδικό” όσο όπως υποστηρίζουν και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής κλπ, το ιδανικότερο για τον βρεφικό οργανισμό είναι ο αποκλειστικός θηλασμός κατά τους πρώτους 6 μήνες και έπειτα σταδιακή εισαγωγή στερεών τροφών ως συμπληρωματικές του θηλασμού μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου έτους.

Μέχρι τώρα, παρά τις δυσκολίες, με δική σου θέληση, τα έχετε καταφέρει πολύ καλά! Εφόσον όπως λες δεν θέλεις σύντομα να δώσεις βρεφικό γάλα, προσπάθησε να ακολουθήσεις τους ρυθμούς του μωρού σου το οποίο θα σου δείξει πότε θα είναι έτοιμο να αντικαταστήσει πλήρως κάποιο γεύμα θηλασμού.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες ερωτήσεις των οποίων οι απαντήσεις καλύπτουν τις απορίες σου:


    Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
    μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *