Νέα εγκυμοσύνη και θηλασμός

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Γεια σας,
έχω μια κόρη 4 μηνών την οποία θηλάζω αποκλειστικά. Παρόλα αυτά αδιαθέτησα 50  μέρες μετά τη γέννα. Μετά από αυτή τη πρώτη φόρα αδιαθέτησα άλλη μία στις 40 μέρες.

Στη 15η μέρα του κύκλου (μετά τη 2η φορά) είχαμε μία ολοκληρωμένη επαφή με τον άντρα μου. Τρεις μέρες μετά άρχισα να παρατηρώ καφέ κολπικές εκκρίσεις. Πιστεύετε ότι μπορεί να πρόκειται για μια νέα εγκυμοσύνη (ανησυχώ μήπως οι κολπικές εκκρίσεις οφείλονται σε εμφύτευση ;).

Για να είμαι ειλικρινής, μια δεύτερη εγκυμοσύνη δεν είναι στα σχέδιά μου αφού νιώθω ότι δεν έχω συνέλθει ακόμα. Σε περίπτωση που όμως είναι αυτή η κατάληξη, θα μπορέσω να συνεχίσω να θηλάζω αποκλειστικά την κόρη μου και να κάνω και κάποιες αντλήσεις μέσα στη μέρα δεδομένου ότι σε λίγες μέρες ξεκινάω την εργασία μου;

Θα ήθελα να είμαι ενημερωμένη γιατί φοβάμαι μήπως ο γιατρός μου συστήσει να διακόψω τον θηλασμό, κάτι που δεν θέλω ΚΑΘΟΛΟΥ!

Ευχαριστώ πολύ,
Γεωργία Μ
., Αθήνα

Για την πιθανή εγκυμοσύνη σας, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Αν ο γιατρός σας επιτρέπει το σεξ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τότε σίγουρα μπορείτε να συνεχίσετε το θηλασμό. Η παραγωγή μπορεί να επηρεαστεί περισσότερο ή λιγότερο. Μπορείτε κάθε μέρα να ελέγχετε το αν έφαγε ικανοποιητικά το μωρό σας από τις βρεγμένες πάνες. Αν βρέχει 5-6 πάνες σημαίνει ότι πίνει αρκετό γάλα.

Καλή συνέχεια

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *