Βραδινός ύπνος και θηλασμός

Βραδινός ύπνος και θηλασμός

Καλησπέρα!
Ο μικρός μου γεννήθηκε στις 4/11/10 με επείγουσα καισαρική. Εϊχαμε ξεκινήσει φυσιολογικά αλλά έκανε έντονες βραδυκαρδίες (έριχνε τους παλμούς στους 60). Γεννήθηκε 2710γρ., 49 εκ. και τον ξεκίνησα αμέσως θηλασμό. Μέχρι σήμερα τον θηλάζω αποκλειστικά και έχει φτάσει τα 6 κιλά (5900).

Γύρω στους 2 μήνες επειδή είχα αρχίσει να κουράζομαι, ξεκίνησα να τον θηλάζω το βράδυ στο κρεβάτι μας χρησιμοποιώντας τη στάση θηλασμού στο πλάι. Μου ήταν πολύ ξεκούραστη σαν στάση, όμως το πρόβλημα είναι ότι μας έπαιρνε και τους δύο ο ύπνος με αποτέλεσμα εδώ και δύο μήνες περίπου ο μικρός δεν κοιμάται ούτε στο πορτ-μπεμπέ ούτε στην κούνια του αλλά στο κρεβάτι μαζί μας.

Το ερώτημά μου είναι το εξής: Μήπως πρέπει από τώρα να αρχίσω να τον κοιμίζω μόνο του στην κούνια ή να το κάνω αυτό όταν θα αρχίσει από μόνος του να κοιμάται σερί όλο το βράδυ; Τώρα ξυπνάει το βράδυ για να φάει 2-3 φορές. Και ποιος θεωρείται ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχω αυτό;

Επίσης τον θηλάζω ελεύθερα, όσο θέλει και όποτε θέλει. Πρέπει να τον βάλω σε πρόγραμμα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!
Βασιλική Χ., Αθήνα

Φίλη Βασιλική,

συγχαρητήρια για τον μέχρι τώρα θηλασμό σου!

Κάνεις πολύ καλά που ανταποκρίνεσαι ελεύθερα στις ανάγκες του παιδιού σου! Ο θηλασμός δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει περιορισμούς, δεν έχει ρολόγια! Συνέχισε έτσι!

Τα ερωτήματά σου σχετικά με τον ύπνο, βρίσκουν απάντηση μέσα από απορίες που έχουν εκφράσει άλλες μαμάδες όπως μπορείς να δεις σε μερικές απαντήσεις παρακάτω:

  Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα

  μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
  Φιλικά,
  η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *