Πλαστική στήθους και θηλασμός από τον ένα μαστό

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Θηλάζω μόνο από τον ένα μαστό, ο άλλος λόγω πλαστικής δεν βγάζει πια γάλα.

Η κορούλα μου είναι 3 μηνών ακριβώς και πριν ένα μήνα ήταν 5250 κιλά. Από τις 21/2/2010 αρχίσαμε να κόβουμε το συμπλήρωμα και από 8 γεύματα (500-540γρ) την ημέρα φτάσαμε σήμερα στα 4 γεύματα με 320γρ. την ημέρα.

Την επόμενη εβδομάδα θα ζυγιστούμε αλλά επειδή η γιατρός μου είπε να μην  κόψω το συμπλήρωμα δεν την πήγα να ζυγιστεί πιο μπροστά. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Η μικρή έχει το πολύ 5 πάνες βρεγμένες και κόπρανα μια φορά την ημέρα σταθερά, (ενώ η γιατρός της μου είπε 6 βαριές).
Είναι σχετικά ευδιάθετη αλλά πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας (απογευματινές ώρες) γκρινιάζει και την έχω στο στήθος συνέχεια για να αποφύγω το συμπλήρωμα.

Το στήθος μου είναι σχετικά μεγάλο και έτσι ποτέ δεν είχα την αίσθηση ότι αδειάζει ή γεμίζει για να κρίνω ότι τρώει κανονικά. Επειδή θηλάζω μόνο από τον ένα μαστό φοβάμαι να της κόψω τα τελευταία 320γρ. (είχα κάνει πλαστική στον ένα μαστό και από την αρχή είχε ελάχιστο γάλα ενώ η μικρή δεν έπιανε την θηλή) .

Μήπως είναι ουτοπικό να προσπαθώ να την θηλάσω από τον ένα μαστό αποκλειστικά; Τι να κάνω αν την επόμενη εβδομάδα η ζύγιση της δείξει σταθερό βάρος ή απώλεια σε σχέση με την προηγούμενη ζύγιση ένα μήνα πριν;

Επίσης παίρνω 3-4 κάψουλες fenugreek ημερησίως (προσπάθησα παραπάνω αλλά μου έκαναν διάρροια), θηλάζω κάθε 2 ώρες την ημέρα και το βράδυ οπότε ξυπνάει συνήθως 2-3 φορές, στο στήθος η μικρή μένει πάνω από μισή ώρα την φορά.
Άννα Ο., Αγ. Νικόλαος

Yπάρχουν πολλές μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά από τον ένα μαστό, όπως υπάρχουν και πολλές μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά δίδυμα.

Το fenugreek, εκτιμώ ότι δεν το χρειάζεστε.

Οι βρεγμένες πάνες του μωρού είναι ικανοποιητικές, το ίδιο και το βάρος του.

Το ότι ξεκίνησε το συμπλήρωμα τόσο νωρίς και σε τόσο μεγάλη ποσότητα, μπορεί να υπονομεύει την ικανότητά σας να θηλάσετε αποκλειστικά, ανεξάρτητα από το ότι θηλάζετε από τον ένα μαστό. Φαίνεται ότι μερικές μητέρες που χάνουν το πρώτο δεκαήμερο αποκλειστικού θηλασμού, δυσκολεύονται να θηλάσουν αποκλειστικά.

Συνεχίστε την προσπάθεια μείωσης και από τις βρεγμένες πάνες και την πρόσληψη του βάρους θα καταλάβετε αν όλα πάνε καλά. Στο δεύτερο τρίμηνο τα μωρά παίρνουν το μισό βάρος σε σχέση με το βάρος του πρώτου τριμήνου.

Καλή συνέχεια

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *