Αλλεργία στο αυγό

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Πριν 3 μέρες έδωσα στο 11 μηνών αγοράκι μου μια κουταλιά κρόκου αβγού για πρώτη φορά, προχθές έφαγε μισό κρόκο και χθες ολόκληρο το αβγό με το ασπράδι ακριβώς όπως μου είχε πει η παιδίατρος.

Τις 2 πρώτες μέρες παρατήρησα κάποια σπυράκια στα μαγουλάκια του αλλά δεν έδωσα σημασία. Χθες όμως γέμισε όλο του το σώμα κοκκινίλες σαν αναφυλαξία. Πήρα τηλ. την παιδίατρο και μου έδωσε το atarax ενώ μου είπε ότι όταν γίνει 12 μηνών θα κάνει ειδικές εξετάσεις το παιδί για αλλεργία.

Το ερώτημα μου είναι πότε θα φύγουν οι κοκκινίλες, αν κινδυνεύει το παιδί μου και τί σημαίνει αν έχει αλλεργία στο αβγό για την μετέπειτα ζωή του.

Ακόμα να σας πω ότι εφάρμοσα την τακτική του βιβλίου “Κοιμίσου παιδί μου” και έπιασε μετά το πρώτο βράδυ. Σώθηκα, το παιδί κοιμάται μόνο του χωρίς εμένα και κοιμάται σερί όλο το βράδυ για 9 ώρες.

Το συνιστώ σε όλες τις μαμάδες που ξενυχτάνε τα βράδια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δέσποινα Δ., Ν. Σμύρνη

Το παιδί σας εμφάνισε αλλεργία στο αυγό.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας που θα κρίνει εάν χρειάζονται εξετάσεις και πότε θα το ξαναδοκιμάσει.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα

μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

1 Σχόλιο

  1. Συγχαρητήρια, εφάρμοσες μία τεχνική αμφίβολη σε ένα τόσο μικρό παιδάκι (λόγω του ελεγχόμενου κλάματος)… κρίμα! Το βιβλίο που αναφέρεις το έχω διαβάσει… σκληρό για ένα παιδάκι μόλις μηνών. Όπως νομίζει βέβαια ο κάθε γονέας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *