Ακτινογραφία και θηλασμός

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Γεια σας.
Έχω μια κορούλα 9 μηνών την οποία θηλάζω πρωί και βράδυ από τον 7ο μήνα (αποκλειστικός θηλασμός μέχρι τον 5ο μήνα, εισαγωγή ρυζάλευρου στον 5ο, χορτόσουπας και φρούτων στον 6ο).

Πριν 3 μέρες γλίστρησα και γύρισε το γόνατό μου, με αποτέλεσμα να χρήζει ακτινογραφίας (2 συγκεκριμένα). Μπορώ να θηλάσω τη μικρή το βράδυ της ημέρας που έκανα την ακτινογραφία;

Επίσης η μικρή δαγκώνει πολύ κατά το θηλασμό και γενικώς είναι ανήσυχη, τεντώνεται, με χτυπάει και ανασαίνει γρήγορα. Είναι σημάδι ότι δεν έχω αρκετό γάλα; Δοκιμάζω με το θήλαστρο στη διάρκεια της ημέρας αλλά δε βγαίνει σταγόνα.Το βράδυ πατάω το στήθος και βγαίνουν σταγόνες.

Θέλω να θηλάσω τουλάχιστον μέχρι το χρόνο και οι 9 μήνες που το κάνω δε μου φαίνονται αρκετοί. Είναι εγωιστικό αλλά θα απογοητευτώ αν μου κοπεί το γάλα. Επίσης η μικρή σιχαίνεται το ξένο και το να προσπαθήσω να τη μάθω στο ξένο μου φαίνεται γελοίο.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και περιμένω με αγωνία νέα σας.
Νατάσα Μ., Κάτω Τούμπα – Θεσσαλονίκη

Μπορείτε να θηλάσετε κανονικά μετά από ακτινογραφία.

Ο θηλασμός είναι προσφορά και ζήτηση. Οι δύο θηλασμοί την ημέρα δεν είναι το φυσιολογικό στην ηλικία της, δεν είναι συχνοί και οδηγούν σε μείωση της παραγωγής σας. 

Εάν θέλετε να θηλάσετε μέχρι τον χρόνο προσφέρετε το στήθος συχνότερα, όποτε δείχνει να το θέλει, μέρα ή νύχτα. Μόνο έτσι δεν θα “κοπεί” το γάλα σας.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα

μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *