Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.grΓεια σας,
Συγχαρητήρια ακόμα μία φορά για τις χρήσιμες πληροφορίες που δίνεται και για την σωστή και έγκυρη ενημέρωση των γονέων και κυρίως των νέων μαμάδων.Έχω μια μπέμπα 7 1/2 μηνών, εξαιτίας την θηλάζω ακόμα γιατί ήταν πρόωρη και δεν είχα καμία ενημέρωση ούτε και από τον γιατρό που την παρακολουθούσε και συνέχισε να την παρακολουθεί, ούτε από τις μαίες τι έπρεπε να κάνω. Με αποτέλεσμα να μου σταματήσει το γάλα, η μικρή να μην χορταίνει και ευτυχώς διάβασα στην ιστοσελίδα σας για τον επαναγαλακτισμό και τα κατάφερα γιατί το ήθελα πολύ!
Η μικρή μου κατά τη διάρκεια της νύχτας ξυπνάει πολλές φορές, σχεδόν κάθε μισή με μια ώρα μέχρι τις τρεις κ στη συνέχεια ανά τρεις ώρες περίπου ή και λιγότερο. Αυτήν την διαταραχή στον ύπνο την παρουσίασε όταν ήταν 5 1/2 μηνών. Πριν κοιμόταν όλο το βράδυ κ δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Τώρα έχω αρχίσει να κουράζομαι με αυτήν την κατάσταση πάρα πολύ και την ημέρα δεν μπορώ να ασχοληθώ με την μπέμπα όπως παλιά. ¨Οταν ξυπνάει κατά την διάρκεια της νύχτας προσπαθώ να μην την πάρω αγκαλιά, της χαϊδεύω την πλάτη ή την κουνάω λίγο, και αν δεν καταφέρω να την ηρεμήσω την βάζω στο στήθος. Να σημειώσω εδώ ότι η μικρή μου δεν κοιμάται αν δεν είναι στο στήθος κ τα ούλα της είναι πρησμένα αλλά μου είπε ο παιδίατρος ότι θα αργήσει να βγάλει δοντάκια.
Τι μπορώ να κάνω; Πως να χειριστώ την μπέμπα όταν κλαίει, να την αφήσω να κλαίει δεν θέλω (συμβουλή παιδιάτρου). Έχω κουραστεί πολύ και εγώ και η μικρή μου.
Σας ευχαριστώ πολύ για ακόμα μία φορά.
Κάτια Δ., Θεσσαλονίκη
Αγαπητή Κάτια,
συγχαρητήρια που επαναγαλακτίσατε. Το μωρό φαίνεται υγιέστατο ως προς την πρόσληψη βάρους.
Για τα πολλά ξυπνήματα το βράδυ οι επιλογές είναι: τζέλ οδοντοφυίας προς το βράδυ, περιστασιακά ντεπόν αν είναι ανήσυχη, περισσότερο φαγητό προς το βράδυ και πιο αργά, αγκαλίτσα όσο γίνεται, ύπνος μαζί της στο ίδιο κρεβάτι με τις απαραίτητες προφυλάξεις, ενεργοποίηση του μπαμπά στα ξυπνήματα της νύχτας, ευκαιριακός ύπνος της μαμάς κατά την ημέρα όποτε κοιμάται και η μικρή, υπομονή γιατί πρόκειται για φυσιολογική παροδική φάση ανάπτυξης (άγχος αποχωρισμού, έκφυση οδόντων).
Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Στέλιος Παπαβέντσης, Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H., IBCLC
Τέως Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com
Κουράγιο μανάδες! Βαστάτε γερά!
Εμείς τα μάθαμε έτσι και τώρα άντε να τα ξεμάθουμε!!!
Το λέω εγώ, που κοντεύουμε τα 4 και κοιμόμαστε στο βυζί, ξυπνάμε 1-3 φορές τη νύχτα για γάλα (!) και πολλά χαράματα καταλήγουμε… 3 άτομα στο ίδιο κρεβάτι για να καταφέρουμε να ξημερώσουμε κοιμησμένοι!!
Υ-ΠΟ-ΜΟ-ΝΗ 🙂
Η κόρη μου είναι 22 μηνών και παρόλαυτα κλαίει και ξυπνάει και το μεσημέρι και το βράδυ. Οτι μπορούσαμε το δοκιμάσαμε, μέχρι και το δωμάτιο αλλάξαμε αλλά τίποτα. Εχω την εντύπωση ότι απλά θέλει παρέα. Αλλά και εγώ δεν αντέχω άλλο να μένω άυπνη.
Βάσω (http://istoriestismamas.blogspot.com)