Το γάλα μου δεν μπορεί να ανταποκριθεί ποσοτικά στις ανάγκες του μωρού

Το γάλα μου δεν μπορεί να ανταποκριθεί ποσοτικά στις ανάγκες του μωρού

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Νομίζω ότι το γάλα μου δεν μπορεί να ανταποκριθεί ποσοτικά στις ανάγκες του μωρού πλέον.

Μέχρι τώρα η ανάπτυξη του είναι πολύ καλή λερώνει και βρέχει τις απαιτούμενες πάνες αλλά ζητάει όλο και πιο πολύ γάλα και νιώθω ότι δεν προλαβαίνει να προσαρμοστεί το στήθος μου. Δεν σταματά να ζητάει και δεν χορταίνει ποτέ.

Παράδειγμα, χθες έπινε από το στήθος γύρω στα 15 λεπτά και προς το τέλος φαινόταν ότι είχε “αδειάσει” το στήθος γιατί άρχισε να κοιμάται και να μην καταπίνει. Όταν το έβγαζα έκλαιγε, του έδωσα συμπληρωματικά μπιμπερό δικό μου γάλα που είχα από θήλαστρο και ήπιε 120 ml.

Τί να κάνω για να αυξήσω την παραγωγή; Μέχρι να τα καταφέρω είναι καλύτερο να μένει αχόρταγο ή να δώσω ξένο συμπλήρωμα; Γενικά το βάζω στο στήθος σχεδόν κάθε 2 ώρες ή και πιο συχνά. βοήθεια!!!!! πεινάει συνέχεια!!!!!!

β) Τί πλεονεκτήματα έχει το νοσοκομειακό θήλαστρο; το απλό του εμπορείου μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στο θηλασμό;

γ) από την ώρα που τελειώνει ένας θηλασμός και “αδειάζει” το στήθος μετά από πόση ώρα πάλι έχει επαρκή ποσότητα και είναι έτοιμο να ταΐσει πάλι το μωρό για το επόμενο γεύμα;
Μαρία Θ., Χαλάνδρι

Στην ηλικία που είναι το μωρό σας, είναι αναμενόμενο να περνά άλμα ανάπτυξης και να προσπαθεί να εδραιώσει την παραγωγή. Τα 15 λεπτά είναι σχετικά μικρή διάρκεια γεύματος. Μπορείτε να συνεχίσετε το θηλασμό με εναλλαγές, δηλαδή να βάλετε το μωρό στο άλλο στήθος και ξανά στο πρώτο και ξανά στο δεύτερο.

Από ότι φαίνεται το μωρό σας θηλάζει αποτελεσματικά, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνεχίσετε να θηλάζετε όσο συχνά χρειάζεται το μωρό. Το θήλαστρο είναι πολύ υποδεέστερο σε αποτελεσματικότητα και δεν θα σας βοηθήσει. Το μωρό δίνει ποσοτικά και ποιοτικά πολύ πιο αποτελεσματικό ερέθισμα στο στήθος για να παραχθεί γάλα.

Το στήθος δεν λειτουργεί σαν ουροδόχος κύστη, να γεμίζει και να αδειάζει. Ο αποθηκευτικός του ρόλος είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις δυνατότητες παραγωγής.

Καλή συνέχεια!

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *