Προσπαθώ να φτάσω τους 6 μήνες θηλασμού

Απαντά η Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.gabi.gr

Καλησπέρα σας!!
Κατάφερα να φτάσω τους 5 μήνες!! Εδώ και λίγες μέρες όμως έχει αρχίσει και γκρινιάζει μέσα στη μέρα. Πριν απ’ αυτό παρατήρησα συμπτωματικά ότι ήθελε να τρώει λιγότερες φορές τη μέρα και μεγαλύτερη ποσότητα. Ακολούθησα το ρυθμό της με επιφύλαξη και τελικά παρατήρησα ότι μάλλον άρχισε να μειώνεται το γάλα μου ή έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις και δεν της φτάνει.

Η παιδίατρος στην προηγούμενη επίσκεψη μου είπε ότι είχε οριακή αύξηση βάρους. Αλλά μέχρι και την αρχή του 5ου μήνα υπήρχαν φορές που δεν έπινε όλο το γάλα από το μπιμπερό ή δεν αδειάζει όλο το στήθος.

Αισθάνομαι ότι μπορεί να πεινάει και θέλω οπωσδήποτε να αυξήσω το γάλα μου. Δε θέλω να της δώσω συμπλήρωμα.

Τι βάρος πρέπει να έχει πάρει βάσει των μετρήσεων ύψους και κεφαλής που σας στέλνω;;
Πρέπει να ξυπνάω να κάνω το βράδυ άντληση αν δε θηλάζει;;

Θέλω να ξαναπάρω τριγωνέλλα αλλά έχω μπερδευτεί: στη συσκευασία λέει 1-3 ταμπλέτες την ημέρα (520mg η καθεμία) δηλ. 1560 mg, αλλά παλιότερα μου είχατε συστήσει 3500-7000mg (δηλ. 7-14 ταμμπλέτες). Ποιο είναι το σωστό;

Να ακολουθήσω το ρυθμό της ή να προσπαθήσω να επαναφέρω το ανά δίωρο θηλασμό ή άντληση;; Μπορεί η παραγωγή να επηρεαστεί από τις μέρες πριν κατά ή μετά την περίοδο;; Αν ναι, τι με συμβουλεύετε για εκείνες τις μέρες;;

Θέλω πολύ να κλείσει 6 μήνες αποκλειστικού θηλασμού και μετά να αρχίσει κρέμες!! Έχω παλέψει πολύ ως τώρα για να θηλάσω και δε θέλω να “χάσω” αυτόν τον αγώνα!!!

Ευχαριστώ!!
Ειρήνη Β., Αγ. Δημήτριος

Γεια σου Δήμητρα,

Μην ανησυχείς. Τα μωράκια συνήθως διπλασιάζουν το βάρος της γέννησης τους στους 5-6μηνες. Το μωρό σου γεννήθηκε 3100 και στης 7/1 ήταν 6600. Συνέχισε να την θηλάζεις όποτε θέλει και για όση ώρα θέλει.

Με το Fenugreek ξεκίνα με 1500mg/ημέρα και εάν μετά από 3-4 μέρες δεν μυρίζουν τα ούρα και το δέρμα σου, αυξάνεις σταδιακά την ποσότητα.

Για να βοηθηθείς όταν έχεις περίοδο: Ξεκινάς 14 μέρες μετά την πρώτη μέρα της περιόδου, μέχρι την 3η μέρα της επόμενης περιόδου και επαναλαμβάνεις κάθε μήνα: 500mg Calcium (Ασβέστιο) και 250 mg Magnesium (Μαγνήσιο) κάθε πρωί.

Καλή Συνέχεια!

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *