Πώς θα τα καταφέρω με το θηλασμό όταν επιστρέψω στη δουλειά;

Πώς θα τα καταφέρω με το θηλασμό όταν επιστρέψω στη δουλειά;

Απαντά η Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.gabi.gr

Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας και τη βοήθεια που μας προσφέρετε!

Έχω ένα αγοράκι 43 ημερών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά. σε αυτό με βοήθησε πολύ ένα σεμινάριο θηλασμού που παρακολούθησα από την κα Gabi Κανελοπούλου πριν γεννήσω.

Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: το μωρό θηλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας κάθε τρεις ώρες περίπου, χωρίς όμως αυτό να είναι κανόνας. Το βράδυ τις περισσότερες φορές πάει 2 η ώρα για να καταφέρω να κοιμηθεί και μπορεί να έχω ξεκινήσει να τον θηλάζω από τις 11.

Αυτό που με αγχώνει είναι ότι σε ένα μήνα θα πάω στη δουλειά για 5 περίπου ώρες. Μέχρι τότε θα έχω καταφέρει να έχει σταθερά ωράρια; πώς μπορώ να το καταφέρω;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!
Ειρήνη Β., Αγ. Δημήτριος

Γεια σου Ειρήνη,

Χαίρομαι που τα καταφέρνεις τόσο καλά!!

Μην αγχώνεσαι, σε ένα μηνά το μωράκι σου θα έχει μεγαλώσει και άλλο. Όταν θα είσαι στο σπίτι και τα Σαββατοκύριακα θα θηλάζετε κανονικά και όταν θα λείπεις θα αφήνεις το γάλα σου.

Είναι καλό να ξεκινήσεις να αντλείς γάλα περίπου 3-4 εβδομάδες πριν επιστρέψεις στην δουλειά γιατί έτσι θα έχεις μια ποσότητα διαθέσιμη στη κατάψυξη.

Καλή ώρα για άντληση είναι το πρωί, περίπου 1 ώρα αφού έχει φάει το μωρό. Επίσης μπορείς να βγάζεις γάλα όταν το μωρό πίνει μόνο από το ένα στήθος, μετά τον θηλασμό, ή όταν το μωρό κοιμάται. Για να μαζέψεις περισσότερο γάλα θα μπορούσες να αντλείς αμέσως μετά από τον θηλασμό ή την νύχτα την ώρα που το μωρό κοιμάται. Όσο πιο συχνά αδειάζουν τα στήθη τόσο πιο πολύ γάλα παράγεις.

Αν χρειαστεί να λείψεις παραπάνω από 3-4 ώρες σίγουρα θα είναι καλύτερα να βγάλεις το γάλα σου στην δουλειά, για να μην γεμίσει πολύ το στήθος σου. Καλό θα ήταν να συζητούσες το θέμα στην δουλειά σου και να σου δοθεί η δυνατότητα να κάνεις ένα διάλειμμα 20 λεπτών.

Όταν επιστρέφει η μαμά στην δουλειά, καμία φορά τα μωρά ξυπνάνε πιο συχνά το βράδυ για να αναπληρώσουν.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *