Από ποια ηλικία δίνουμε εκπαιδευτικό ποτηράκι;

Από ποια ηλικία δίνουμε εκπαιδευτικό ποτηράκι;

Απαντά η Μαρία Ορφανίδου
Χειρουργός Οδοντίατρος
www.smiledesign.gr

Καλή σας μέρα,
ο γιος μου είναι 9 μηνών και από 6-7 μηνών πίνει νεράκι από εκπαιδευτικό ποτηράκι. Για να το συνηθίσει έκανε περίπου 1μιση με 2 μήνες. το ποτηράκι που έχω είναι με σχετικά μαλακό στόμιο που όταν το γυρνάς τρέχει λίγο νερό αλλά το παιδί πρέπει να ρουφήξει για να πιει κανονικά.

Έχω ακούσει πως απαγορεύεται το ποτηράκι πριν τον χρόνο γιατί χαλάει η γνάθος του παιδιού. Ισχύει κάτι τέτοιο; τελικά, ποια είναι η σωστή ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί να πίνει από εκπαιδευτικό ποτηράκι;

Θηλάζω ακόμα αλλά όταν χρειαστεί να πιει γάλα από ποτήρι (στον χρόνο ή λίγο πιο μετά) τι θεωρείτε εσείς ότι είναι προτιμότερο;

Ευχαριστώ πολύ
Νεκταρία Χ., Καματερό

Τα ποτηράκια, είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε να ανταποκρίνονται στις διάφορες ηλικίες του παιδιού και μπορεί να ξεκινήσει η χρήση τους από τον 6ο μήνα. Δεν προκαλούν πρόβλημα στη γνάθο. Προσέξτε μόνο, να έχετε πάντα, το ποτηράκι που αντιστοιχεί στην ηλικία του παιδιού σας.

Μπορείτε να συνεχίσετε να θηλάζετε για όσο το επιθυμείτε και ταυτόχρονα να εκπαιδεύετε το παιδί να πίνει και από το ποτηράκι. Το ένα δεν αναιρεί, ούτε εμποδίζει το άλλο.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *