Κρέμα κορτιζόνης και θηλασμός

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Καλησπέρα σας!
Έχω ένα κοριτσάκι έξι μηνών περίπου και τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό γάλα. Θα ξεκινήσουμε την κρέμα σε δέκα περίπου ημέρες.

Λόγω της εκτεταμένης χρήσης νερού και κρεμοσάπουνου, τα χέρια μου έχουν υποστεί σημαντική βλάβη (κοκκινίλες, εκζέματα και σκασίματα) και προς τούτο επισκέφθηκα μια δερματολόγο προκειμένου με εξετάσει και μου δώσει κάποια θεραπεία.

Η δερματολόγος μου είπε ότι έχω πάθει κάποια μορφής δερματίτιδα (δεν θυμάμαι την ακριβή της ονομασία) και μου έγραψε να πάρω δύο κρέμες (μία το πρωί και μία το βράδυ) για δέκα ημέρες.

Συγκεκριμένα, το πρωί μου πρότεινε να πάρω την Betafusin, 30g και το βράδυ την Butavate Cream, 25g. Και οι δύο περιέχουν κορτιζόνη, πλην όμως τόσο η δερματολόγος όσο και η γυναικολόγος με διαβεβαίωσαν ότι η δερματική απορρόφηση δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να περάσει στο γάλα.

Να τις εμπιστευτώ και να αρχίσω τη θεραπεία ή τελικά έχουν άδικο και οι συγκεκριμένες κρέμες θα βλάψουν την υγεία του μωρού μου; Και αν ναι, ποιες είναι οι επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν από ενδεχόμενη χρήση αυτών;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
Ζωή Τ
., Ν. Ιωνία, Αθήνα

Αγαπητή Ζωή,

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άφοβα τις συγκεκριμένες κρέμες. 

Όπως σας είπαν οι συνάδελφοι, η απορρόφηση από το δέρμα είναι πολύ μικρή για να περάσει στο γάλα και να έχει οποιαδήποτε επίπτωση στο βρέφος. 

Θηλάστε άφοβα.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *