Έχει κάνει το στήθος μου πιπίλα;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, για τον μόλις 5 μηνών γιο μου που θηλάζει αποκλειστικά και από 7/2 ξεκίνησε απογευματινή κρέμα ρυζάλευρο-βανίλια.

Όπως και ο πρώτος μου γιος (που θήλασε για 14 σχεδόν μήνες και σταματήσαμε λόγω της δεύτερης εγκυμοσύνης) δεν κρατάει όσο κι αν προσπαθώ πιπίλα. ¨Εχω δοκιμάσει όλες τις εταιρείες που υπάρχουν αλλά μάταια! Μήπως επειδή θηλάζει αποκλειστικά;;; μήπως επειδή είμαι της άποψης προσφέρω στο μωρό μου το στήθος μου χωρίς περιορισμούς και όρια;; χωρίς ωράριο; κάθε φορά που νιώθω ότι το ζητά ακόμα κι αν έχει θηλάσει πριν μισή ώρα και θέλει απλά να “το πιάσει” για να νανουριστεί και κατέληξε να έχει κάνει το στήθος μου πιπίλα;; δε με ενοχλεί απλά απορώ.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας εκ των προτέρων
Σπυριδούλα Μ., Πρέβεζα

Αγαπητή Σπυριδούλα,

κάνετε το καλύτερο δυνατό για το παιδί σας. Ακούτε τις ανάγκες του και προσαρμόζεστε σε αυτές, σύμφωνα με τα σημάδια και τις απαιτήσεις του. Αυτό συνιστά η επιστήμη σήμερα. Συνεχίστε έτσι. Το φαγητό είναι πολύ μικρό κομμάτι του θηλασμού, κάνετε πολύ σπουδαιότερα πράγματα από απλά ταίσματα: Ο θηλασμός δεν είναι μόνο για τη θρέψη

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *