Ηλεκτρονικό σύστημα προστασίας βρεφών στα μαιευτήρια “Μητέρα” και “Λητώ”

Ηλεκτρονικό σύστημα προστασίας βρεφών στα μαιευτήρια “Μητέρα” και “Λητώ”

Photo: intellisec


Με βραχιόλι ηλεκτρονικής ταυτότητας
 θα παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στα βρέφη κατά την παραμονή τους τα μαιευτήρια “Μητέρα” & “Λητώ”.

Συγκεκριμένα, τα βρέφη που γεννιούνται στα μαιευτήρια “Μητέρα” και “Λητώ”, εξοπλίζονται με ένα βραχιόλι από υποαλλεργικό, μη αναφλέξιμο, μη τοξικό και βιοσυμβατό υλικό, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη ηλεκτρονική ταυτότητα (RFID), που πληροφορεί για την ακριβή -ανά πάσα στιγμή- θέση του μωρού εντός των μαιευτηρίων.

Το σύστημα που είναι απόλυτα ασφαλές και ακίνδυνο για τα νεογνά, είναι συνδεδεμένο με το κεντρικό σύστημα διαχείρισης βρεφών των εν λόγω μαιευτηρίων και ενεργοποιείται σε περιπτώσεις προσπάθειας αφαίρεσης του βραχιολιού από το νεογνό, δηλαδή καθιστά πρακτικά αδύνατη τη μη ηθελημένη απομάκρυνση βρέφους από το νοσοκομείο, ελαχιστοποιεί την πιθανότητα λάθους απόδοσης νεογνού σε μητέρα, ενώ παράλληλα αυξάνει σημαντικά το ποσοστό ασφάλειας των βρεφών εντός των νοσοκομείων.

Ήδη αυτό το σύστημα εφαρμόζεται στα μεγαλύτερα Μαιευτήρια της Ευρώπης και της Αμερικής και είναι εγκεκριμένο από τον FDA, Class VI (ιατρική χρήση) και πιστοποιημένο κατά τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα EN300 328, EN 300 440 class 2.
Τα μαιευτήρια “Μητέρα” και “Λητώ” σε συνεργασία με τη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου της MIG, Singular Logic, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τους και με στόχο την παροχή της μέγιστης δυνατής ασφάλειας στα βρέφη κατά την παραμονή τους στο μαιευτήριο, προχώρησαν στην εγκατάσταση αυτού του πρωτοποριακού -για τα ελληνικά δεδομένα- συστήματος.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του “Μητέρα” κ. Κωνσταντίνος Σταύρου: «Οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες στα μαιευτήρια για παροχή απόλυτης προστασίας στα βρέφη, μας οδήγησε στην εγκατάσταση ενός τέτοιου πρωτοποριακού συστήματος, το οποίο είναι 100% ασφαλές τόσο για τα βρέφη όσο και για το προσωπικό που το χειρίζεται, καθώς εκπέμπει μηδενική ακτινοβολία. Πρόκειται για άλλη μια πρωτοπορία του “Ομίλου Υγεία” προς όφελος των οικογενειών που μας εμπιστεύονται ό, τι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *