Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση μωρού

Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση μωρού

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Έχω ένα κοριτσάκι που είναι ενός μήνα. Εδώ και δυόμισι εβδομάδες παρουσίασε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Μου κάνει εμετούς και ρουκέτες μετά το φαγητό αλλά και σε ενδιάμεσα διαστήματα. Το χειρότερο είναι ότι το μωράκι μετά το φαγητό δείχνει να πονάει πολύ και κάνει έντονους θορύβους σaν να σφίγγεται και να βραχνιάζει.

Τη θηλάζω και θέλω να επιμείνω σε αυτό αν και οι τρεις παιδίατροι που έχω αλλάξει μέχρι τώρα με παραπέμπουν με πλάγιο τρόπο σε αντιαναγωγικό γάλα. Της δίνω σιρόπι epadoren. Δεν της έχω κάνει ακόμα εξετάσεις γιατί δεν έχει καν σαραντίσει. Ψάχνω να βρω έναν καλό παιδογαστρεντερολόγο και έναν σύμβουλο θηλασμού.

Την ταΐζω όσο πιο όρθια μπορώ παλεύω μετά για να ρευτεί όπου και υποφέρει για καμιά ώρα και όταν καταφέρει λίγο να κοιμηθεί ξαναξυπνάει είτε γιατί έκανε εμετό είτε γιατί ξαναπείνασε. Έτσι λοιπόν δεν κοιμόμαστε καθόλου και επικρατεί πανικός.

Βάρος παίρνει πολύ καλό. Γεννήθηκε 3.090gr και σήμερα ενός μήνα είναι 4.400gr. Παρακαλώ βοηθήστε με γιατί δε θέλω να σταματήσω το θηλασμό. Εννοείτε ότι έχω δοκιμάσει και με θήλαστρο για να της δίνω με μπουκάλι και να είναι πιο καθιστή αλλά δε βοήθησε. Επίσης έκοψαν για λίγο γαλακτοκομικά ούτε όμως αυτό έφταιγε.
Μαρία Κ., Βριλήσσια

Μέχρι στιγμής κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το μωρό σας και μπράβο σας για αυτό. Δεν υπάρχει καλύτερο γάλα από το δικό σας, και αυτό φυσικά ισχύει και για την γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση.

Βρείτε έναν σύμβουλο γαλουχίας ΙBCLC όπως λέτε και έναν παιδογαστρεντερολόγο. Μπορεί να χρειαστεί να κόψετε τα γαλακτοκομικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να βγάλετε συμπέρασμα. Επίσης μπορεί να χρειαστούν εξετάσεις και επιπλέον θεραπεία του μωρού με δομπεριδόνη.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα

μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *