Γιατί δεν δέχεται το μπιμπερό;

Απαντά η Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.gabi.gr

Καλημέρα!
Έχω ένα αγοράκι 6 μηνών και 3 εβδομάδων που το θηλάζω αποκλειστικά από την ημέρα της γέννησής του!

Όταν επέστρεψα στην δουλειά τον Σεπτέμβρη δεχόταν το μπιμπερό μια χαρά και έπινε το μητρικό γάλα υπέροχα! Τα Χριστούγεννα επειδή ήμασταν 3 βδομάδες μέρα-νύχτα μαζί τον έβαζα μόνο στο στήθος και έδινα μπιμπερό σε εξαιρετικές περιπτώσεις που επίσης δεχόταν ευχάριστα!

Να σημειώσω ότι είχαμε αρχίσει φρούτα και Humana κρέμα μιας και έχουμε αλλεργία στο γάλα! Από τις 10 Ιανουαρίου που γύρισα στην δουλειά το μωρό δεν δέχεται με τίποτα το μπιμπερό!!

Τρώμε και φαγητό το μεσημέρι οπότε οι θηλασμοί είναι το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας και το απόγευμα γύρω στις 17:30 ! Να σας πω επίσης ότι ο παιδίατρος μας είπε ότι βγάζουμε τα 4 επάνω δόντια όλα μαζί ενώ στον 4ο μήνα είχε ήδη βγάλει τα 2 κάτω.

Γιατί δεν δέχεται το μπιμπερό και με το που το βλέπει κλείνει το στόμα επίμονα και όταν τον πιέζω ξεσπά σε κλάματα;;;

Θα ήθελα να παίρνει και γάλα από το μπιμπερό γιατί με τον άντρα μου δεν έχουμε πάει σχεδόν πουθενά από την ημέρα που γεννήθηκε και θα ήθελα και εγώ να μπορώ να τον αφήσω το βράδυ στην γιαγιά και να βγω λιγάκι να ξεσκάσω… τι μπορώ να κάνω;;;
Δήμητρα Γ., Γιαννιτσά

Καλημέρα Δήμητρα,
Συγχαρητήρια που θηλάζεις και δουλεύεις συγχρόνως.

Για το μπιμπερό, δεν ωφελεί να πιέζεις το μωρό. Προσπάθησε να του δόσεις το γάλα με το ποτηράκι που του δίνεις το νερό του.

Επίσης το γεγονός το ότι ξυπνάει πιο συχνά την νύχτα είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε πολλά μωρά όταν η μαμά επιστρέφει στην δουλειά.

Ο θηλασμός για το μωρό, πέρα από τροφή, είναι και μια τρυφερή επαφή με την μαμά του και το μωρό σου προσπαθεί να αναπληρώσει τις ώρες που λείπεις στην διάρκεια της ημέρας. Είναι πολύ καλό για την ανάπτυξη του μωρού που θηλάζει γιατί του δίνεται η ευκαιρία να είναι κοντά σου και να έχει σωματική επαφή μαζί σου.

Φυσικά και είσαι κουρασμένη, συνδυάζοντας εργασία και μητρότητα. Προσπάθησε να θηλάσεις σε ξαπλωμένη θέση για να ξεκουράζεσαι.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *