Τι πρέπει να κάνω για να εδραιωθεί η γαλουχία;

Τι πρέπει να κάνω για να εδραιωθεί η γαλουχία;

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Χαίρεται,
έχω ένα μωράκι 11 ημερών και θέλω να το ταΐζω μόνο με μητρικό θηλασμό.

Λόγω πληγωμένων θηλών προσπαθώ να το ταΐζω στο στήθος αλλά το μωρό μοιάζει να μη χορταίνει ποτέ και γι’ αυτό αντλώ με θήλαστρο κάθε 3 ώρες και το ταΐζω και με μπουκάλι πάντα με μητρικό γάλα. Το βράδυ του δίνω μόνο μπουκάλι γιατί προσπαθώ να καλμάρω τις θηλές μου για να αντέξουν όλη την υπόλοιπη μέρα.

Το πρόβλημα είναι ότι το σαγονάκι του μωρού είναι προς τα μέσα και δεν πιάνει καλά τη θηλή με αποτέλεσμα να γλιστράει και να πιάνει τη μισή.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να εδραιωθεί κάποια στιγμή η γαλουχία ή θα συνεχίζω να αντλώ επάπειρον…

Τι πρέπει να κάνω για να εδραιωθεί η γαλουχία;

Ευχαριστώ
Γιούλη Ψ., Ανάβυσσος


Καλό θα ήταν το μωρό να κάνει κάποια συνεδρία κρανιοϊερό μασάζ σε οστεοπαθητικό με εμπειρία σε μωρά. Αυτό θα το βοηθήσει να διορθώσει τον τρόπο που παίρνει τη θηλή στο στόμα.

Οι αντλήσεις που κάνετε είναι λίγες για να εδραιώσετε γαλουχία, χρειάζονται τουλάχιστον 8 το 24ωρο και η μία να είναι βραδυνή, μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί.

Το μασάζ πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό για να καταφέρετε να θηλάσετε χωρίς πόνο και να απαλλαγείτε από το θήλαστρο.

Καλή συνέχεια

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *