Τί μπορούμε να δώσουμε στο μωρό σαν σνακ;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια σας!!!

Διάβασα σε προηγούμενο άρθρο σας ότι στους 8 μήνες θα πρέπει να τρώει 3 γεύματα και 2 σνακ. Τί μπορούμε να δώσουμε στο μωρό σαν σνακ, εκτός από γιαούρτι; με τόσα πολλά γεύματα δε θα μειωθεί πολύ ο θηλασμός; αν δηλαδή θηλάζει μόνο 3 φορές την ημέρα δεν είναι επικίνδυνο να κοπεί το γάλα;

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.
Παναγιώτα Κ., Ταύρος

Αγαπητή Παναγιώτα,

Ο θηλασμός δεν λογαριάζεται ως γεύμα, είναι συχνός και ανεμπόδιστος, ελεύθερος κατά απαίτηση του μωρού, μέρα και νύχτα.

Τα σνακ από εδώ και πέρα, ανάλογα και με την ετοιμότητα του παιδιού, είναι τρόφιμα μαλακά, πατημένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια στο μέγεθος του δαχτύλου.

Ανοίξτε τα ντουλάπια της κουζίνας σας, σκεφτείτε ότι ταΐζετε έναν άνθρωπο όπως τρώμε εμείς, αφήστε την σκέψη σας ελεύθερη μακριά από περιοριστικές επιταγές τρίτων για την διατροφή των βρεφών και σίγουρα θα βρείτε πολλές ιδέες.

Μπορείτε ακόμα να συμβουλευτείτε ωραία βιβλία με ιδέες για γεύματα βρεφών και νηπίων.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

2 Σχόλια

 1. Είναι πιο λογικό να προσφέρουμε στερεές τροφές όχι αμέσως μετά το θηλασμό αλλά αρκετά αργότερα, μισή με δύο ώρες ανάλογα με το παιδί.
  Εάν βλέπετε ότι αυτό λειτουργεί, συνεχίστε το. Ως προς το θηλασμό μετά το φαγητό, μην τον φοβάστε, το μητρικό γάλα έχει πολύ καλύτερη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου από τα αγελαδινά και τα επεξεργασμένα.

  Στέλιος Παπαβέντσης

 2. καλησπέρα,
  ευχαριστώ πολύ για την απάντηση γιατρέ μου αλλά,συμβαίνει το εξής,μεχρι τώρα ακολουθούσα ακριβώς την τακτική αυτή,του συχνού θηλασμού,αλλά δεν έτρωγε τις στέρεες τροφές,όταν του αφησε ένα διάστημα 3 ώρων από το θηλασμό,έφαγε τις στέρεες,και αμέσως μετά θηλασμό,μήπως όμως έτσι δεν απορροφάται ο σίδηρος;;το βράδυ θηλάζουμε.
  πως πρέπει να συνεχίσω;;
  ευχαριστώ πολύ!

  παναγιώτα κ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *