Τί κάνουμε όταν το μωρό αρνείται να θηλάσει μετά τα στερεά γεύματα;

Τί κάνουμε όταν το μωρό αρνείται να θηλάσει μετά τα στερεά γεύματα;

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα σας,
έχω μια κορούλα 7 μηνών και εδώ και ένα μήνα προσπαθούμε να εισάγουμε τις στερεές τροφές στο διαιτολόγιο μας. Μέχρι και τον έκτο μήνα είχαμε αποκλειστικό μητρικό θηλασμό.

Ξεκινώντας τις στερεές τροφές και με το φόβο να μην σταματήσει η παραγωγή του γάλατος προσπαθούσα να την θηλάσω αλλά αρνείται πεισματικά. Θέλω να συνεχίσω να την θηλάζω τουλάχιστον το πρωί και το βράδυ το οποίο το αναζητάει και αυτή.

Τι πρέπει να κάνω; Να βγάζω το γάλα μου μετά από κάθε γεύμα; Να την πιέζω πιο πολύ; Δεν θέλω να μου σταματήσει το γάλα και θέλω να τρώει μητρικό γάλα μέχρι τουλάχιστον να γίνει ενός έτους.

Παρακαλώ πείτε μου τι πρέπει να κάνω για να μην σταματήσει η παραγωγή του γάλατος μου. Μέχρι στιγμής τρώμε την φρουτόκρεμα το πρωί και το απόγευμα κρέμα. Μετά και από τα δυο δεν θέλει να θηλάσει.

Ενημερώστε με σας παρακαλώ όσο πιο γρήγορα μπορείτε γιατί δεν θέλω να διακοπεί το γάλα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Τζίνα Μ., Κρυονέρι Αττικής

Για την ηλικία του μωρού και για το συγκεκριμένο μωρό που κάνει λίγα γεύματα, είναι καλύτερα να τρώει δύο γεύματα στερεών τροφών (τα φρούτα και τα λαχανικά) και να θηλάζει στα υπόλοιπα. Μεταξύ των δύο γευμάτων στερεών τροφών να μεσολαβεί ένα γεύμα με θηλασμό.

Οι τεχνητές τροφές είναι για τις μητέρες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ετοιμάσουν φρέσκια τροφή για το μωρό τους. Επίσης περιέχουν αγελαδινό γάλα, ζάχαρη, τεχνητά αρώματα (όπως η αιθυλοβανιλλίνη) και χρώματα για τα οποία ή δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι ασφαλή να καταναλώνονται ή γνωρίζουμε ότι είναι επιβλαβή (όπως η ζάχαρη).

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *