Θηλάζουμε όταν έχουμε πυρετό;

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Εδώ και 3 μέρες ανεβάζω πυρετό. Την πρώτη μέρα έφτασε 39,3 οπότε πήρα ντεπόν 1000 και όταν έπεσε ο πυρετός θήλασα.

Ο παιδίατρος μου είπε ότι πάνω από 38 να μην θηλάσω και ούτε τα διαστήματα που κατεβαίνει ο πυρετός να θηλάσω. Μου είπε επίσης να μην πάρω αντιβίωση και να δω μήπως δεν ανεβάσω άλλο.

Την δεύτερη μέρα έφτασα μέχρι 37,9 οπότε θήλαζα κανονικά τα ξημερώματα της τρίτης ημέρας είχα 38,3 και θήλασα γιατί δεν είχα δει καλά το θερμόμετρο. Πήρα ντεπόν και μετά συνέχισα να θηλάζω. Το απόγευμα ξανά ανέβηκε στο 38,6 οπότε πήρα ντεπόν και έπεσε οπότε συνέχισα να θηλάζω.

Έχω τρελαθεί. Η παθολόγος μου λέει πάρε αντιβίωση και μην θηλάζεις, ο παιδίατρος δεν κάνει με τον πυρετό να θηλάζω αλλά να περιμένω μήπως πέσει χωρίς αντιβίωση… Τί να κάνω; μήπως έκανα κακό στο μωράκι μου που το θήλασα με 38,3; μήπως το κολλήσω και αρρωστήσει;

Σας παρακαλώ βοηθήστε με δεν θέλω να σταματήσω το θηλασμό και να πάρω αντιβίωση.

Θα δέχεται μετά το στήθος το μωράκι μου ή θα έχω γάλα αρκετό αφού θα αναγκαστώ να το βγάζω με το θήλαστρο…

Αιμιλία Κ., Κομοτηνή


Λυπάμαι πολύ που τόσο ο παιδίατρός σας όσο και ο παθολόγος σας αναλαμβάνουν την ευθύνη να σας συμβουλέψουν για το θηλασμό ενώ έχουν πλήρη άγνοια και κανένα ενδιαφέρον για το θέμα. Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοί τους που είναι ενημερωμένοι και μπορούν να σας συμβουλέψουν αξιόπιστα.

Οι περισσότερες αντιβιώσεις είναι συμβατές με το θηλασμό. Ο παιδίατρός σας γνωρίζει ποιες αντιβιώσεις μπορεί να χορηγήσει σε ένα βρέφος. Όλες αυτές οι αντιβιώσεις είναι συμβατές με το θηλασμό.

Ο πυρετός δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό και δεν υπάρχει καμία θερμοκρασία πάνω από την οποία το γάλα σας είναι ακατάλληλο για θηλασμό.

ΕΔΩ θα βρείτε τις οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων όπως δημοσιεύτηκαν στο Pediatrics, παρακαλώ να τις τυπώσετε και να τις δώσετε στους γιατρούς σας (που όφειλαν να τις γνωρίζουν).

Ο θηλασμός είναι πολύ σημαντικός για την υγεία του παιδιού σας και τη δική σας για να τον διακινδυνεύσετε με λάθος συμβουλές.

Περαστικά σας και καλή συνέχεια.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *