Επέστρεψα στη δουλειά και άρχισε να ξυπνά τα βράδια για γάλα

Επέστρεψα στη δουλειά και άρχισε να ξυπνά τα βράδια για γάλα

Απαντά η Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.gabi.gr

Καλή χρονιά,
έχω μια μικρούλα 10 μηνών που την θηλάζω πρωί βράδυ. Από 7μηνων που άρχισε την εργασία μου και πρόσθεσα τις κρέμες στην διατροφή της άρχισε να ξυπνά τα βράδια μέχρι και 2 φορές για γάλα. Τις τελευταίες ημέρες άρχισε κάθε 2,5 ώρες.

Δεν ξέρω τι να κάνω, μήπως δεν χορταίνει; Να προσθέσω τσάι;

Το πρόγραμμά της είναι ως εξής: Γάλα, φρουτόκρεμα, κρεατόσουπα, κρέμα φαρίν λακτέ, γάλα στις 10. Μετά στις 12, 3, 6, το πρωί θηλάζω.

Πρέπει να αφαιρέσω ή να προσθέσω κάτι άλλο; Δεν κοιμάμαι όσο χρειάζεται και νιώθω συνέχεια κουρασμένη.

Αθανασία Ζ. Λαγκαδάς

Καλησπέρα Αθανασία,

Η ανάπτυξη της κορούλας σου φαίνεται να είναι φυσιολογική, από ότι μπορώ να καταλάβω από τα στοιχεία που δίνεις. Επίσης το γεγονός το ότι ξυπνάει πιο συχνά την νύχτα είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε πολλά μωρά όταν η μαμά επιστρέφει στην δουλειά.

Ο θηλασμός για το μωρό, πέρα από τροφή, είναι και μια τρυφερή επαφή με την μαμά του και το μωρό σου προσπαθεί να αναπληρώσει τις ώρες που λείπεις στην διάρκεια της ημέρας. Είναι πολύ καλό για την ανάπτυξη του μωρού που θηλάζει γιατί του δίνεται η ευκαιρία να είναι κοντά σου και να έχει σωματική επαφή μαζί σου.

Το τσάι και η έτοιμες κρέμες δεν προσθέτουν κάποια θρεπτική αξία στο διαιτολόγιο του μωρού. Δίνοντας τα αντικαθιστάς το μητρικό γάλα, με κάτι που δεν έχει διατροφική αξία και που πιθανώς να έχει και ζάχαρη. Μην ξεχνάς ότι το μητρικό γάλα είναι η πιο σημαντική τροφή τον πρώτο χρόνο.

Φυσικά και είσαι κουρασμένη, συνδυάζοντας εργασία και μητρότητα. Προσπάθησε να θηλάσεις σε ξαπλωμένη θέση για να ξεκουράζεσαι.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *