Με δαγκώνει κατά το θηλασμό!

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα!
Έχω ένα μωράκι σχεδόν 12 μηνών, το οποίο και θηλάζω. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και κάμποσο καιρό… δαγκώνει κατά το θηλασμό!

Το κάνει σαν παιχνίδι, για να δει τις αντιδράσεις μου. Με κοιτάει πονηρά και με δαγκώνει! Δεν ξέρω τι να κάνω για να το αποτρέψω. Φαντάζομαι ότι το καλύτερο είναι να μην του δίνω σημασία, ώστε να μην τον προκαλώ, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο, γιατί ο πόνος είναι δυνατός! (μια φορά δεν άντεξα, τον χτύπησα στο χεράκι-ελαφρά φυσικά).

Έχετε καμιά ιδέα πώς θα μπορούσα να του το κόψω;
Ευχαριστώ!
Ελένη Ε., Μαρούσι

Γεια σας,

Μπορείτε να εκπαιδεύσετε το μωρό σας για να μην σας δαγκώνει. Το δάγκωμα το ανακουφίζει από τους πόνους της οδοντοφυΐας. Δεν καταλαβαίνει ότι σας πονά και αν αδιαφορίσετε δεν θα το καταλάβει, θα νομίζει ότι μπορεί να συνεχίσει να το κάνει.

Καλό είναι να έχετε δίπλα σας παιχνίδια οδοντοφυΐας (κρίκους, ψυχόμενους κρίκους κλπ). Κάθε φορά που σας δαγκώνει θα πρέπει να το βγάζετε από το στήθος και να του λέτε σταθερά “όχι, η μαμά πονάει” ή κάτι αντίστοιχο.

Είναι σημαντικό να εκφράζετε με ειλικρίνεια τα συναισθήματά σας. Θα του δίνετε το παιχνίδι οδοντοφυΐας και θα το ενθαρρύνετε να δαγκώνει εκεί.

Τα περισσότερα μωρά εκπαιδεύονται σε 3-4 ημέρες.

Καλή συνέχεια!

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *