Αποκλειστικός θηλασμός σύμφωνα με τις οδηγίες από τον ΠΟΥ

Αποκλειστικός θηλασμός σύμφωνα με τις οδηγίες από τον ΠΟΥ

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Καλησπέρα σας.

Έχω ένα μωράκι 5 μηνών και το θηλάζω αποκλειστικά από την 1η μέρα. Η γιατρός είπε από αυτό το μήνα να ξεκινήσουμε ρυζάλευρο και σιγά σιγά και στερεές τροφές.

Διαβάζοντας για τις επίσημες οδηγίες του ΠΟΥ αποφάσισα να μην ακούσω την γιατρό και να μην του δώσω τίποτε μέχρι να κλείσει και τον 6ο μήνα, όπου θα του ξεκινήσω κατευθείαν φρέσκιες κρεμούλες (και όχι ρυζάλευρο).

Σήμερα έπεσε στα χέρια μου το παρακάτω άρθρο που αμφισβητεί όσα μέχρι τώρα έχω διαβάσει και υποστηρίζετε εσείς (βέβαια όχι επαρκώς κατά τη γνώμη μου). Θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας καθώς και εάν είναι σωστή η απόφασή μου.

Επίσης η γιατρός είπε να ξεκινήσουμε και σταγόνες σίδηρο στο μωρό. Είναι σωστό αυτό; Δεν έχει κάνει εξετάσεις για να πούμε ότι έχει έλλειψη. Δεν θα έπρεπε να παίρνει σίδηρο από το γάλο μου; Να σας πω επίσης ότι εγώ από τότε που γέννησα παίρνω συμπλήρωμα σιδήρου μέρα παρά μέρα και η παιδίατρος μου είπε να το παίρνω κάθε μέρα εδώ και ένα μήνα. Παίρνω και συμπλήρωμα ασβεστίου. Χρειάζεται να πάρει κάτι και το μωρό μου; (παίρνει ακόμα σταγόνες βιταμίνης Α & D μέρα παρά μέρα).

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Χριστίνα Μ., Αθήνα

Αγαπητή Χριστίνα,

Τα ερωτήματά σου θα βρουν απάντηση στο άρθρο μου σχετικά με την εν λόγω έρευνα: “Τελικά ο μητρικός θηλασμός βλάπτει”: Μια απάντηση

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *