Μετά από 24 μήνες πώς θα απογαλακτίσει χωρίς συναισθηματικό κόστος;

Μετά από 24 μήνες πώς θα απογαλακτίσει χωρίς συναισθηματικό κόστος;

Απαντά η Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.gabi.gr

Γεια σας! Έχω μια κόρη 24 μηνών που ακόμη θηλάζει και δείχνει να το απολαμβάνει. Πρόσφατα έχει αρχίσει να κάνει και εκδηλώσεις αγάπης προς το στήθος της μαμάς!

Ήμουν και εξακολουθώ να είμαι υποστηρικτής του μητρικού θηλασμού και του φυσικού απογαλακτισμού παρότι έχω δυσκολευτεί αρκετά γιατί η δουλειά μου περιλαμβάνει ταξίδια και αναγκάζομαι να έχω πάντα μαζί μου το μωρό καθότι ο θηλασμός της είναι απαραίτητος για τον ύπνο της και υποφέρει πολύ αν την αφήσω.

Θέλω να προσπαθήσω να κάνω ένα δεύτερο παιδάκι και πρέπει να μπω στη διαδικασία της εξωσωματικής (με αυτό τον τρόπο απέκτησα και το πρώτο) και ξέρω πως δεν πρέπει να καθυστερήσω πολύ, αφού είμαι ήδη 37 ετών.

Πώς μπορώ να βοηθήσω τη μικρή μου να απογαλακτίσει πιο γρήγορα χωρίς να της στοιχίσει συναισθηματικά;

Ευαγγελία Α. Ηράκλειο Κρήτης

Γεια σου Ευαγγελία,

Πολύ χαίρομαι όταν διαβάζω ότι θηλάζεις το κοριτσάκι σου! Θα έχεις σαφώς διαπιστώσει ότι ο θηλασμός έχει πολλά οφέλη!

Ο απογαλακτισμός είναι κάτι που πρέπει να γίνει πολύ σταδιακά, με υπομονή και αγάπη. Θα μπορούσες να ξεκινήσεις την μέθοδο «δεν προσφέρω, αλλά δεν αρνούμαι». Δηλαδή, ασχολείσαι κανονικά με το παιδάκι σου, όπως κάνεις κάθε μέρα και την θηλάζεις όποτε στο ζητήσει, δεν της το προτείνεις εσύ. Άφησε εκείνη να σε καθοδηγήσει.

Προσπάθησε να της αποσπάσεις τη προσοχή με άλλες ασχολίες όπως παιχνίδια, να σε «βοηθάει» στης δουλειές, στο μαγείρεμα, διάβασε της μια ιστορία ή δώσε της κάτι να φάει πριν ζητήσει να θηλάσει. Όταν σου ζητήσει να θηλάσει, κάντο με αγάπη και αποδοχή.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *