Οι “ειδικοί” απαντούν # 204 – Θέμα: Βόλτες με καροτσάκι

Οι “ειδικοί” απαντούν # 204 – Θέμα: Βόλτες με καροτσάκι

ΕΡΩΤΗΣΗ

Καλημέρα και πάλι!

Ήθελα να ρωτήσω πόσες φορές ενδείκνυται να βγάζω το μωρό μου (3 μηνών και κάτι πλέον) βόλτα με το καροτσάκι και ποιες ώρες είναι πιο κατάλληλες. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλό να βγαίνει έξω αρκετά συχνά, αλλά επειδή δέχομαι έντονη κριτική από την υπόλοιπη οικογένεια μου, οι οποίοι ανησυχούν ότι το παιδί βγαίνει εκτός προγράμματος, ότι μπορεί να κρυώσει κ.λ.π. αναρωτιέμαι μήπως είμαι λάθος….

Ευχαριστώ!!
Βασιλική Κ., Π. Φάληρο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Είναι αυθαίρετο να σας πω ότι πρέπει να βγαίνετε τόσες φορές… Αυτό σε μεγάλο βαθμό το κρίνετε εσείς κάθε φορά, ανάλογα με τον καιρό, τη διάθεση τη δική σας και του μωρού, που πάτε κλπ.

Ως γενική αρχή θα σας πω ότι το μωρό πρέπει να περνάει καλά και να βλέπει ότι περνάτε κι εσείς καλά: αν είστε κλεισμένη μέσα, το βγάζετε αυτό προς το παιδί. Η ρουτίνα έχει τόση αξία όσο και η εξαίρεση στην ρουτίνα. Τα μωρά ρουφούν ερεθίσματα από μηνών και γίνονται πιο έξυπνα εάν συμμετέχουν σε αυτά που κάνουμε και δεν κλείνονται όλη μέρα σπίτι.

Πρέπει να τα ντύνουμε λογικά και να μην τα υπερπροστατεύουμε. Χρειάζεται και λίγη σκληραγώγηση από νωρίς για να γίνονται ανθεκτικά στις αναπόφευκτες αλλαγές στο περιβάλλον. Περισσότερα θα βρείτε στο πρώτο μου βιβλίο.

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *