Οι “ειδικοί” απαντούν # 197 – Θέμα: Θηλασμός, βιταμίνες και οδοντίατρος

Οι “ειδικοί” απαντούν # 197 – Θέμα: Θηλασμός, βιταμίνες και οδοντίατρος

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Παπαβέντση γεια σας!
Έχω ένα αγοράκι 8,5 μηνών το οποίο και θηλάζω.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν επιτρέπεται να κάνω ένεση ξυλοκαΐνης στον οδοντίατρο. Ρώτησα τον παιδιατρό μας και μου είπε πως θα πρέπει μετά να μην θηλάσει το παιδί για τουλάχιστον 5 με 6 ώρες, ισχύει κάτι τέτοιο; Εμένα το μωρό μου τρώει κάθε μια με μιάμιση ώρα και δεν μπορώ να τον αφήσω τόσες ώρες νηστικό με αποτέλεσμα να είμαι συνέχεια με παυσίπονα γιατί δεν με αφήνει να πάω. Επιπλέον όταν του είπα ότι μου τρώει τόσο συχνά με κατηγόρησε ότι φταίω εγώ και ότι πρέπει να ”φτιάξω το πρόγραμμά του”…

Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν επιτρέπεται να πάρω βιταμίνες. Μου είπανε στο φαρμακείο ότι αφού θηλάζω απαγορεύεται, αλλά λόγω γαστρικού δακτυλίου δεν μπορώ να φάω όπως πρέπει και επειδή κάθε νύχτα ξυπνάει τουλάχιστον 4 φορές νιώθω εξαντλημένη. Γι’ αυτό ρωτάω, επιτρέπονται; και εάν ναι, μπορείτε να μου προτείνετε κάποια;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σοφία Ρ., Ιωάννινα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Οι τοπικές ενέσεις δεν απορροφώνται στο αίμα της μαμάς και δεν φτάνουν στο γάλα. Τα αναισθητικά σε ενέσεις δεν φτάνουν στο παιδί αλλά και να φτάνουν δεν απορροφώνται από το έντερό του και δεν ασκούν καμία επίδραση.

Lidocaine concentrations in milk during continuous IV infusion, epidural administration and in high doses as a local anesthetic are low and the lidocaine is poorly absorbed by the infant. Lidocaine is not expected to cause any adverse effects in breastfed infants. No special precautions are required. (Από το Lactmed)
 
Οι γιατροί σας, σας δίνουν λάθος συμβουλές χωρίς να γνωρίζουν το θέμα. Σας αναγκάζουν να έχετε τύψεις για το θηλασμό χωρίς λόγο και να μην θεραπεύεστε όπως πρέπει.

Μπορείτε και πρέπει να πάρετε ένα πολυβιταμινούχο (πχ Centrum).

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *